Klizanje: Ruski sportski par Mišina/Galjiamov svjetski juniorski prvaci

Foto: fah

Nakon završenog slobodnog programa sportskih parova podijeljen je prvi komplet medalja na Svjetskom juniorskom prvenstvu u umjetničkom klizanju u Domu sportova, a posve očekivano, na sve tri stepenice pobjedničkog postolja stali su Rusi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon bronce na prošlogodišnjoj svjetskoj smotri, Anastasia Mišina i Aleksandr Galjiamov nakon izvrsnog slobodnog programa skupili su ukupno 121.72 boda i zasluženo stavili zlato oko vrata. Novi svjetski doprvaci su Apollinarija Panfilova i Dmitrij Rilov (120.26), dok su se prošlogodišnji osvajači srebrne medalje, koji su nakon kratkog programa vodili Polina Kostijukovič i Dmitrii Jalin s osvojenih 113.28 bodova morali zadovoljiti broncom.

REZULTATI NAKON SLOBODNOG PROGRAMA SPORTSKIH PAROVA:

1. Anastasia Mishina/Aleksandr Galliamov (RUS) 121.72

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Apollinariia Panfilova/Dmitry Rylov (RUS) 120.26

3. Polina Kostiukovich/Dmitrii Ialin (RUS) 113.28

Petak donosi i prvi izlazak na led za našu Hanu Cvijanović koja će se u konkurenciji 46 klizačica boriti za plasman među 24 najbolje što bi joj osiguralo nastup u slobodnom programu koji je na rasporedu u subotu. Prošle je godine naša mlada klizačica na Svjetskom juniorskom prvenstvu bila 36., a godinu prije 39., no od tada je Cvijanović puno napredovala, skupila dosta inozemnih nastupa, iskustva i u seniorskim natjecanjima, provela tjedne trenirajući u Rusiji i rezultat u Zagrebu pred domaćom publikom ne bi trebao izostati. Hana će sutra prva na led od klizačica, a svoj kratki program pred zagrebačkom publikom izvest će u 11 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na obranu naslova sprema se Ruskinja Aleksandra Trusova. Osvajačica srebrne medalje na finalu juniorskog Grand Prixa bit će u društvu pobjednice nedavno održanog EYOF-a i aktualne prvakinje Rusije Ane Ščerbakove, prvakinje Koreje Young You, sedme s prošlogodišnje svjetske juniorske smotre Amerikanke Ting Cui i mnogih drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.