Veliko priznanje: Dejan Lovren deveti najbolji stoper Europe, Messi ispred Ronalda!

Foto: fah

Institut za nogometnu statistiku (CIES) objavio je na temelju istraživanja tko su najbolji igrači u pet najjačih europskih nogometnih liga ove sezone. Naravno, imali su i određene kriterije temeljem kojih su mogli ući u konkurenciji, u obzir su ušli igrači koji su odigrali najmanje 2000 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema spomenutom institutu najbolji golman Europe je zvijezda Bayerna i njemačke nogometne reprezentacije Manuel Neuer, koji je prije tri godine briljirao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu te je svojim obranama jedan od najzaslužnijih za činjenicu da je Njemačka nakon 24 ponovno postala svjetski nogometni prvak. Najbolji stoper je suigrač Manuela Neuera Javi Martinez, na devetom je mjestu hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, što je novo veliki priznanje za igrača Liverpoola.

Nadalje, na desnom krilu je Peres (Roma), a na lijevom krilu Alex Sandro (Juventus). Najbolji zadnji, defenzivni vezni je Thiago Alcantara iz Bayerna, najbolji ofenzivni vezni Kevin De Bruyne iz Guardiolinog Manchester Cityja. Zanimljivo kako su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo konkurirali za poziciju krila, Messi je ipak završio ispred Ronalda, iako je Portugalac sa svojim Realom na pragu osvajanja španjolskog prvenstva, a u finalu Lige prvaka igra protiv Juventusa.  Messi je s 11 golova još uvijek najbolji strijelac Lige prvaka. Ronaldo ima pogodak manje, ali i mogućnost da prestigne Messiju ako u finalu zabije pogodak ili dva Juventusu.

Najbolji napadač je Dries Mertens iz Napolija, koji se našao ispred Edina Džeke i Sergija Agüera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najboljih 11 izgleda ovako: Neuer, Peres, Martinez, Hummels, Sandro, Alcantara, Keita, Pogba, Messi, Ronaldo, Mertens.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, među deset najboljih igrača niti u jednoj kategoriji nema više hrvatskih nogometaša, dakle, nema Subašića, Rakitića, Mandžukića, Modrića…

Kompletni poredak najboljih igrača Europe, koji igraju u najjačim europskim ligama, možete pogledati OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.