Veljko Mršić nakon pobjede Hrvatske: ‘To je način na koji trebamo igrati i u budućnosti, način na koji moramo predstavljati svoju domovinu’

Foto: fah

Hrvatska košarkaška reprezentacija slavila je protiv Nizozemske u kvalifikacijama za Eurobasket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bila je to teška utakmica u kojoj smo namjerili na protivnika koji je bio čvrst, koji je imao pregršt samopouzdanja nakon što je pobijedio u Turskoj. Međutim, mi smo bili momčad. I u trenucima kad nam nije išlo u napadu, veliku većinu utakmice smo držali obranu. Nizozemcima u posljednjoj četvrtini tom obranom nismo dopustili da vide obruč i to je ono čime sam ponosan, to je način na koji trebamo igrati i u budućnosti, način na koji moramo predstavljati svoju domovinu”, rekao je izbornik Veljko Mršić.

“Posljednja četvrtina je putokaz kako treba igrati, takva je energija je nešto nova u našoj reprezentacije, to je nešto što je u ovu skupinu igrača donio trener Mršić. I sasvim sam sigurno da mi možemo mnogo toga ako ćemo igrati ovako. Ovo je nešto što treba postati naš stil, naš zaštitni znak”, izjavio je Pavle Marčinković.

“Dobio sam priliku i odigrao srcem, ponosom, sve se to pretvorilo u energiju. Sve je bilo tu. Igrao sam ono što znam, što mogu i nije mi bilo druge. Dosta ovih igrača znam iz belgijsske lige, a u Zagrebu je bilo drugačije, malo sam, što bis e reklo, “smočio noge”. Ali, idemo dalje, ovo mi je veliki poticaj. I bili smo vrhunski, posebno u obrani.”, poručuje Marin Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi smo ovakve utakmice i s daleko jačim rosterom od ovoga gubili u gostima. Nema tu previše filozofije, ovo je putokaz kako trebamo igrati i kad dođu svi igrači na ljeto u olimpijskim kvalifikacijama. Oni će na donijeti kvalitetu više, ali ovo je standard koji moramo držati, od inteziteta, obrane, pristupa. Ispod toga mi više ne smijemo ići. Moglo se dogoditi i da smo promašili nešto, moglo se dogoditi i da smo izgubili, ali ovo je bio način,. Naravno, uvijek je ljepše kad se dobije, Mršić cijelo vrijeme priča o tome da moramo graditi tu pobjedničku kulturu. I bili smo svi, baš svi na istoj valnoj duljini”, rekao je Roko Ukić, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.