Veselin Vujović: ‘Ne želim se vraćati u blato srpskog rukometa, optužili su me da sam Hrvatskoj htio prodati utakmicu’

Foto: fah

Veselin Vujović, izbornik rukometne reprezentacije Slovenije, na nedavno završenom Europskom prvenstvu u Hrvatskoj istaknuo s nekoliko ispada do kojih je došlo zato jer su navodno suci u nekoliko navrata oštetili reprezentaciju naših zapadnih susjeda.  Vujović je vezan i za srpski rukomet, a jedan je i od sportskih idola Delija koje su mu ne tako davno u Beogradu odale počast velikim pljeskom i skandiranjem, i to na utakmico košarkaša Crvene zvezde na kojoj su po tko zna koji puta veličale ratnog zločinca Ratka Mladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vujović je svoju rukometnu slavu stekao kao igrač Metaloplastike iz Šabca osamdesetih godina prošlog stoljeća, a bio je i izbornik Srbije i Crne Gore, kada se tako zvala državna tvorevina.  Vujovića su srpski novinari pitali za komentar rezultata Srbije na Euru u Hrvatskoj, na kojem je srpska rukometna reprezentacija doživjela debakl osvojivši tek 12. mjesto, u šest utakmica doživjeli su pet poraza. Nažalost, slavili su u utakmici protiv Islanda, da je Island Srbiju pobijedio bilo bi bolje za ”Kauboje”, no, to je neka druga tema.

“Godinama unazad pokušavamo pronaći probleme srpskog rukometa. Ne može to biti samo jedan, ima ih puno. Mislim da je veliki problem ego, koji svi mi imamo, pa samim tim nikako ne uspijevamo postati složna grupa koja bi mogla mijenjati nešto”,  za Radio Beograd rekao je Vujović, koji nije pretjerano optimističan kad je u pitanju budućnost srpskog rukometa.
“Jamčim da se ništa neće promijeniti, nitko se neće pomaknuti. Ostat će blato kakvo je sada, ostat će ljudi kakvi su tamo. Izbornik Jovica Cvetković izjavio je da je zadovoljan rezultatom i postignutim.”

Tko bi po Vujoviću mogao zamijeniti izbornika Srbije Jovicu Cvetkovića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Postati izbornik Srbije sada je više kazna nego čast i privilegija. Došao bi u nešto toliko umazano blatom da se ne može isprati. Mi nemamo cilj, nemamo strategiju, nemamo povjerenja. Mi u rukometu nemamo nikoga za koga se možemo vezati i reći to je osoba koja će nas povući, koja će napraviti boljitak. Došli smo u situaciju iz koje ne vidim izlaz. Mislim da je i 10 godina rada u našem rukometu malo da bismo mogli uraditi nešto.”

Veselin Vujović se ne misli vratiti u srpski rukomet, pamti sve ono što se događalo na Euru 2006. godine kada je bio izbornik Srbije i Crne Gore:

“Smijenjen sam zato što su me optužili da sam želio prodati utakmicu Hrvatskoj. Ja sam potrošen za ovo područje, moj povratak ne bi nikome donio ništa dobro. Meni je užasno teško, krivo i jako me boli, ali je tako.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.