Vettel pobjednik Velike nagrade Mađarske

epa04861398 German Formula One driver Sebastian Vettel (front) of Scuderia Ferrari leads the pack during the Hungarian Formula One Grand Prix on the Hungaroring circuit in Mogyorod, Hungary, 26 July 2015. Vettel won the race. EPA/ZSOLT CZEGLEDI HUNGARY OUT

Njemački vozač Sebastian Vettel u bolidu Ferrarija pobijedio je jubilarnoj, 30. F1 Velikoj nagradi Mađarske na stazi Hungaroring pokraj Budimpešte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vettel je prekinuo niz pobjeda vozača Mercedesa, iznimno dominantne momčadi ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, koja je podbacila u Mađarskoj. Bivši svjetski prvak Vettel ubilježio je drugu pobjedu u sezoni i 41. u karijeri, čime se na listi svih vremena izjednačio na trećem mjestu s legendarnim Ayrtonom Sennom. Vettel je pobjedu posvetio preminulom F1 vozaču Francuzu Julesu Bianchiju.

Drugo i treće mjesto osvojili su vozači red Bulla Rus Danil Kvjat i Australac Daniel Ricciardo, dok je vodeći u ukupnom poretku i pobjednik kvalifikacija Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) utrku završio kao šesti s velikim problemima s bolidom, a njegov momčadski kolega i veliki suparnik za naslov nijemac Nico Rosberg se u samoj završnici sudario s Ricciardom, te ciljem prošao tek osmi.

Hamilton je tako povećao svoju prednost, vodi s 202 boda ispred Rosberga (181) i Vettela (160).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeća utrka je VN Belgije 23. kolovoza u Spa-Francorchampsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.