(VIDEO) Argentina zasluženo pobijedila prepotentne Srbe u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

Foto: fah

Srpska košarkaška reprezentacija ispala je sa Svjetskog košarkaškog prvenstva nakon poraza od Argentine 97:87. Očekivali su pobjedu u četvrtfinalu iako je sjajna Argentina stigla do ove faze bez ijednog poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
epa07832181 Maximo Fjellerup (C) of Argentina in action against Serbian players Nemanja Bjelica (L) and Vasilije Micic (R) during the FIBA Basketball World Cup 2019 quarter final match between Argentina and Serbia in Dongguan, China, 10 September 2019. EPA/ALEX PLAVEVSKI

Srbija je na Svjetsko prvenstvo stigla s nadom da će osvojiti zlato, a sada neće biti ni u igri za bilo kakvu medalju, nego će igrati u razigravanju od petog do osmog mjesta.
Argentina će tako po četvrti put u svojoj povijesti zaigrati u polufinalu SP-a. Dosada je osvojila jedan naslov, na prvom SP 1950. kada je bila domaćin, a usto ima i srebro iz 2002. te četvrto mjesto iz 2006.

U polufinalu će u petak Argentina igrati protiv pobjednika susreta SAD – Francuska koji je na programu u srijedu.

Raspored susreta sa svjetskog prvenstva košarkaša u Kini:
ČETVRTFINALE
Utorak – 10. rujna
Srbija – Argentina 87-97
Španjolska – Poljska
Srijeda – 11. rujna
SAD – Francuska
Australija – Češka
POLUFINALE – 13. rujna
Argentina – SAD / Francuska
Španjolska / Poljska – Australija / Češka
ZA 3. MJESTO – 15. rujna
FINALE – 15. rujna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.