Majka troje djece sa statusom ‘majke odgojiteljice’ za Frendicu.hr: Sretna sam što mogu cijeli dan provoditi s djecom

Foto: BU

Status roditelja odgojitelja mjera je kojom Grad Zagreb nudi naknadu od 4000 kn mjesečno nezaposlenim roditeljima troje ili više djece od kojih najmlađe još nije krenulo u školu.

O prednostima koje ova mjera nudi razgovarali smo s Brunom Ubrekić, majkom tri djevojčice iz Zagreba, koja ima status majke odgojiteljice.

Narod.hr: Koristite status majke odgojiteljice, mjeru kojom grad Zagreb pomaže roditelje troje i više djece koji se odlučuju ostati doma uz svoju djecu. Zašto ste se odlučili za korištenje ove mjere?

Bruna Ubrekić: Muž i ja smo se odlučili da ostanem doma s djetetom kada sam rodila prvo dijete. Muž mi je to predložio još dok smo hodali, ali ja tada još nisam mogla prihvatiti u srcu taj prijedlog zbog ljubavi prema svom poslu. Ipak, od prvog dana nakon što sam rodila naše prvo dijete moja želja da ostanem s njim kod kuće je sve više rasla.

To što sam stalno doma uz djecu omogućuje mi da pratim njihov razvoj, odgajam ih i upućujem u svakom njihovom i najmanjem razmišljanju, razvoju ili problemu. Pored kućanskih poslova koje obavljam na ovaj način imam priliku dovoljno često se posvetiti djetetovim igrama i idejama. Imam osjećaj da im lakše prenosim vjeru, vrijednosti i znanja (čak i kad se ne trudim raditi to eksplicitno). Primjetila sam da je često dovoljno da znaju da sam u blizini da se u miru igraju dok ja obavljam nešto drugo po kući.

“Zahvalna sam Bogu što je mjera donesena u trenutku kada smo dobili treće dijete”

Drago mi je i sretna sam što mogu provesti s njima dio kada smo i ja i oni najodmorniji i najproduktivniji. Mislim da ovako provodimo i kvalitetnije vrijeme s tatom kad se vrati kući nego što bi nam to inače bilo moguće.

Nakon što sam rodila treće dijete uveden je status roditelja odgajatelja pa je s obzirom na naša iskustva dobrobiti boravka majke s djetetom taj odabir bio logičan izbor.

Cijeli intervju pročitajte na Frendica.hr!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr