(VIDEO) Azijska Liga prvaka: Branko Ivanković doživio težak poraz

Foto: fah

U prvom susretu polufinala azijske nogometne Lige prvaka iranski Persepolis, kojeg vodi hrvatski stručnjak Branko Ivanković je na gostovanju u Abu Dhabiju s 0-4 od saudijskog Al Hilala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za Saudijce dali su Omar Kharbin (31,54,89) i Yasser Al-Shahrani (40), a Ivankovićeva momčad primila čak dva gola s igračem više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratna utakmica je 17. listopada u Muskatu u Omanu.

Obje utakmice se igraju na neutralnim terenima zbog napetih političkih odnosa između Irana i Saudijske Arabije. Tako se prva utakmica igrala u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a uzvrat je u Omanu.

Persepolis i Al Hilal igrali su međusobno i u skupini, a obje utakmice završile su bez pobjednika (1-1, 0-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Persepolis je najveći i najpopularniji klub u Iranu sa 40 milijuna navijača. Domaće utakmice na Azadi stadionu u Teherenu prati između 60 i 80 tisuća navijača. Deset puta je bio iranski prvak, a pet puta je slavio u nacionalnom kupu. Jedini kontinentalni trofej Persepolis je osvojio 1991. pobijedivši u azijskom Kupu pobjednika kupova.

Osim Ivankovića u klubu su i njegov pomoćnik Sreten Ćuk, trener golmana Igor Panadić, kondicijski trener Marko Stilinović, te rezervni vratar Božidar Radošević.

U drugom polufinalnom paru sastaju se kineski Shanghai SIPG i japanska Urawa Red Diamonds. Prva utakmica je 27. rujna u Šangaju, a uzvrat je 18. listopada u Saitami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.