(VIDEO) Barbara Matić: ‘Veselim se Olimpijskim igrama u kolijevci juda – Tokiju’

Foto: I ja sam sportaš

U novom podcastu „I ja sam sportaš“ gostovala je judašica Barbara Matić. Splitska judašica prije četiri godine debitirala je na Olimpijskim igrama u Riju, a vjeruje kako u Tokiju može osvojiti medalju koju Hrvatska još nema – u judu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se službeno još nije kvalificirala za Olimpijske igre u Tokiju, jer se za plasman u judu trebala gledati rang lista s početka lipnja, Barbara bi se gotovo sigurno našla na popisu za Tokio. 

Za početak moram reći da je po meni dobro i pošteno da su se odgodile Igre u Tokiju jer nam svima zdravlje treba biti na prvom mjestu. Bilo bi nepošteno da npr. netko tko se kvalificirao ne može nastupiti zbog cijele ove situacije s virusom. Nama se trebala gledati rang lista završno s prvim danom u šestom mjesecu tako da se službeno još nisam kvalificirala, ali u normi smo od naših bile Karla Prodan i ja.

U Tokiju vjeruje u dobar rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imala sam u zadnje vrijeme dosta poteškoća s ozljedama, ali sada je to iza mene i vjerujem da ću se dobro pripremiti i ostvariti kvalitetan rezultat.

U judu su se, kao i u gotovo svim ostalim sportovima, natjecanja prekinula i odgodila do daljnjega.

U četvrtom mjesecu trebali smo imati europsko prvenstvo koje su zasad prebacili za studeni, ali nitko ne zna hoće li se održati. Sva druga natjecanja otkazana su do daljega i nemam nikakvih saznanja kada bi mogla početi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da je judo kontaktan sport i još k tome odvija se u dvorani, Barbara je morala sama odrađivati treninge.

Kroz cijelo ovo razdoblje trenirala sam kod kuće, uzela sam neke rekvizite iz kluba koji su mi pomogli u održavanju forme. Nije bilo jednostavno se svaki dan prisiljavati, ali najbitnije je da je to sad prošlo i da se polako možemo vraćati u dvoranu i odrađivati prave treninge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.