Vraća se HNL: Polufinale kupa, pa nastavak lige početkom lipnja?

Zagreb, 22.11.2019 - Utakmica 16. kola Prve HNL Dinamo - Hajduk. Na slici Lovro Majer s loptom. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Nove naznake da bi se prvoligaški nogomet mogao vratiti, da bi se 30. svibnja mogla nastaviti natjecanja na otvorenom, bez prisutnosti gledatelja i uz posebne mjere koje Nacionalni stožer treba raspisati, mnogi su jedva dočekali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pozdravljamo tu odluku, a, naravno, morat će se voditi računa o pridržavanju svih propisanih mjera”, rekao je za Sportske novosti prvi dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović.

Prema radnom materijalu polufinalne utakmice Kupa igrat će se 30. svibnja, za 6. lipnja je predviđen nastavak HNL-a. Finale Kupa igrat će se 1. kolovoza. Druga liga i sve ostale niže lige neće se igrati, kao ni utakmice mlađih uzrasta. Kad se radi o ženskom HNL-u i futsalu, koji su također prva kategorija koja bi se mogla igrati, odluke će se donijeti naknadno.

“Kad se radi o kvalifikacijama za ulazak u Prvu HNL, kasnije ćemo odrediti termin igranja tih utakmica. S obzirom na to da se Druga liga više neće igrati, Šibenik ulazi izravno, a drugoplasirani klub u ovom slučaju Orijent igrao bi kvalifikacije s devetoplasiranim u Prvoj HNL. Sljedeće sezone će se utvrditi novi sustav natjecanja u kojem više neće biti kvalifikacija, posljednji u Prvoj HNL će ispasti, a prvak Druge lige će biti promoviran u prvoligaša. Naravno, to govorim pod uvjetom da svi dobiju licence. Kad se radi o Trećim ligama, igrat će se na ovaj način. Ukoliko pet klubova dobije licencu za Drugu ligu, izvući će se jedan par koji će odigrati pretkolo, pa će ostati četiri kluba koji će igrati utakmice na neutralnim terenu, dva pobjednika ući će u Drugu ligu”, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.