(VIDEO) Barcelona predstavila Setiena: ‘Još jučer sam bio okružen kravama, a danas sam trener najboljim igračima na svijetu’

Foto: Twitter

Novi trener Barcelone Quique Setien službeno je predstavljen na Camp Nou. Klupu španjolskog nogometnog velikana preuzeo je kasno sinoć nakon što je prethodno na hitnom sastanku smijenjen Ernest Valverde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šezdesetjednogodišnji Setien nije planetarno poznat, spekulira se da će biti samo prijelazno rješenje, dok za preuzimanje momčadi ne bude spreman legendarni Xavi. Smatraju ga “Cruyffovim učenikom” i stručnjakom koji inzistira na lijepoj igri.

Posljednji posao je imao u Real Betisu s kojim je 2018. bio šesti u Primeri i vratio taj klub u Europu nakon pet sezona. Prošle sezone uspio je pobijediti Barcelonu, Real Madrid i Atletico Madrid u gostima, što nije uspjelo nikome u posljednjih 18 godina.

Na početku predstavljanja zahvalio je vodstvu kluba na prilici koju su mu pružili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću doći ovdje. Jako sam emotivan, ovo je poseban dan za mene, ali glavno je da sam uzbuđen zbog ovog projekta, rekao je Setien pa dodao: – Jučer sam bio u rodnom gradu Santanderu, okružen kravama, a danas sam ovdje u Barceloni i trener sam najboljim igračima na svijetu.

Setien je potpisao ugovor na dvije i pol godine, a premijeru na klupi Katalonaca imat će 19. siječnja u ligaškom susretu protiv Granade, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.