(VIDEO) Blanka Vlašić – nesebična, uporna i borbena

Foto: Fah

Jedna od svakako najvećih hrvatskih sportašica 21. stoljeća, naravno, uz nenadmašnu Janicu Kostelić, brončana iz Rija, Blanka Vlašić, kako smo već pisali, vratila se u svoj grad, “najlipši grad na svitu” – Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dolasku u Split, prema prvom dojmu, koji obično ne vara, Blanka je bila vidno umorna te joj je, što je i sama priznala, neophodan odmor, iako ljubazna kao i uvijek nikoga neće odbiti za fotografiranje, nikome neće odbiti pruženu ruku. Za svakog ima vremena, iako vrijeme nju ne čeka, ozljede putuju s vremenom.

Sasvim je logično, poslije brojnih ozljeda, problema s ozljedama koji, nažalost, još uvijek traju, Blanka je jedva dočekala povratak u svoj grad, ali je i nesebično najavila novi susret na Olimpijskim igrama za četiri godine u dalekom Tokiju te je s navijačima “podijelila” broncu. Zemlja izlazećeg Sunca imat će prilike uživati u skokovima ipak najbolje svjetske visašice zadnjih desetak godina. Blanka Vlašić je u Riju s prekočenih 197 centimetara, koliko je preskočila i pobjednica te discipline, uz strašne bolove, osvojila brončanu medalju zlatnog sjaja. Ako se za bilo koju sportašicu, sportaša, može reći da je osvojio broncu koja je jednako vrijedna kao zlato onda je to hrvatsko zlato Blanka Vlašić. Blanka nije odustajala ni u trenutku kada bi mnogi odavno prestali baviti se aktivno sportom, pobijedila je i nastavlja dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz činjenicu da je prema svima bila vrlo susretljiva, uostalom kao i uvijek, Blanka je još jednom pokazala svoju ljudsku veličinu, zahvalivši svima koji su je bodrili, posebno navijačima,  ali uz konstataciju da je njena medalja jednako njihova, kao i njena, drugim riječima, hrvatska sportska kraljica još jednom je pokazala širokogrudnost kakva krasi samo najveće, kako sportaše, tako i najvažnije – ljude.

“Umorni smo mali nakon dugog puta što se vidi i po mojim podočnjacima. Hvala svima na podršci i molitvama, osjetila sam ih više nego ikad. Imam najbolje navijače na svijetu, ova medalja je i vaša, koliko je i moja. Nadam se da se sljedeće godine na skakalištu vidimo češće nego ove godine, nadam se da ćemo imati više razloga za slavlje”, rekla je Blanka i zakazala novi olimpijski susret za četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.