(VIDEO, FOTO) Dinamo predstavio novog trenera: Bivši bugarski izbornik Ivajlo Petev vodi klub u nastavku Lige prvaka

Foto: fah

Dinamo je točno u podne predstavio novog trenera, bivšeg bugarskog izbornika, koji se već duže vremena spominjao kao mogući trener hrvatskog prvaka Ivajla Peteva. Konačno se i ostvarilo ono što je Zdravko Mamić ne tako davno najavio kao mogućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sretan sam što sam došao u Dinamo. Uvijek sam želio raditi u ovakvom klubu. Moramo raditi puno kako bi bili svi zadovoljni igrom Dinama i kako bi imali dobar rezultat. Neće biti lako, ali ćemo raditi puno i siguran sam da će se Dinamo vratiti tamo gdje pripada”, rekao je 41-godišnji Petev, istaknuvši kako je bio sto posto siguran da želi biti preuzeti zagrebački klub.

Foto: fah
Foto: fah

Direktor Dinama Tomislav Svetina je za Peteva, koji će Dinamo voditi već u nedjelju na derbiju protiv Hajduka, kazao da je on bio prvi izbor i da jako dobro poznaje zagrebački klub.

“Pred vama je novi trener Dinama koji ga  zna jako dobro. Nalazi se na stadionu koji mu je ostao u najgorem sjećanju”, rekao je Svetina podsjećajući na 2012. kada je Dinamo izbacio Ludogorec. čiji je Petev tada bio trener, iz Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

“Doveli smo ga jer čvrsto vjerujemo da je on najbolji izbor. Petev je bio apsolutno prvi izbor”, dodao je Svetina, napomenuvši da je novi trener inzistirao da vodi utakmicu protiv Hajduka što pokazuje koliko je hrabar.

Foto: fah
Foto: fah

Govoreći o svom prvom testu, utakmici protiv Hajduka u nedjelju, Petev je kazao kako se nada da će se igra Dinama popraviti u odnosu na onu koja je bila prezentirana u utakmIci Lige prvaka protiv Juventusa te da će napraviti sve da dobro upozna igru splitskog kluba i da se  pripremi za utakmicu.

Pritom je naglasio da je važno da Dinamo igra kao momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dinamo ima puno odbrih igrača, ali je meni važna momčad. Ako igramo kao momčad, svaki je igrač individualno onda  bolji”, istaknuo je bugarski trener, dodajući da se nada da će se na terenu moći vidjeti njegova “vizija kao trenera”.

“Svaki igrač mora dati sto posto sebe, kako ja kao trener, tako i svi igrači i radnici u klubu”, dodao je Petev.

Bugarski nogometni savez (BFU) u utorak je objavio kako je raskinuo ugovor s Petevim koji je prije Bugarske vodio Ljubimec, AEL Limassol i  Ludogorec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Nakon odlaska Zlatka Kranjčara i nekoliko teških poraza, kako u Europi tako i u hrvatskom prvenstvu, Petev je došao u nezgodnom trenutku za Dinamo. Već za vikend najveći je derbi hrvatskog nogometa, između Dinama i Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.