(VIDEO) Do kada će srbijanski mediji ignorirati veličanje četništva na sportskim borilištima u Srbiji?

Foto: Snimka zaslona

I dok srbijanski Blic, inače poznat po jednom od najvećih skandala kad je novinarstvo u pitanju posljednjih godina, (optužili mrtvog čovjeka da je sudjelovao u napadu na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi) ne prestaje s pisanjem o huliganskom ispadu u Splitu navijači Crvene zvezde, omražene Delije, nesmetano i bez medijske osude divljaju na sportskim borilištima u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona

Naime, srpski klubovi odlučili su kako više ne žele gostovati u Splitu niti mjestima koja su udaljena od Splita 200 kilometara, sve zbog huliganskog ispada na splitskoj rivi, ovakva prijetnja ukoliko se ostvari mogla bi  značiti i kraj regionalne lige. Možda je tako i najbolje? Hrvatska je jedna od svjetskih vaterpolskih velesila, s dosta jakim klubovima i bez problema bi mogli sastaviti jednu pristojnu ligu u kojoj bi priliku mogli dobiti i mlađi igrači, budućnost hrvatskog vaterpola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluku o mogućem istupanju iz regionalne lige podržavaju i navijači Crvene zvezde. Delije su svoj stav izrekle na utakmici protiv Vojvodine  transparentom na kojem je pisalo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Jadranska priča na splitskoj rivi, protiv takvih liga dok god smo živi…”

Iskreno rečeno, navijači u Hrvatskoj nikad i nisu tzv. regionalnu ligu prihvatili kao svoju, ni u vaterpolu, ni u košarci, ni u rukometu…

Zvezdini navijači su skandirali, između ostaloga:”Zvezda, Srbija, nikad Jugoslavija” i ”J… vas liga Jadranska”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad, dakako, dolazi ono glavno, naime, ne mogu navijači Zvezde bez veličanja ratnih zločinaca. Kako smo već pisali ispod transparenta Delije su postavili sliku četničkog vojvode i ratnog zločinca Draže Mihailovića, da bi se kasnije obratili Hrvatima, posebno Splićanima:

”Splitski ‘huligani’ napadaju igrače, a ne misle stati kad sretnu navijače…”

Dakako, novo divljanje i veličanje četništva na sportskim događajima u Srbiji niti jedan Vučićev tabloid, kao ni tzv. demokratski medij, nije osudio, uključujući i navodno ”liberalni” Blic. Dok kada?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.