(VIDEO, FOTO) Mlada momčad Dinama nije izdržala na Maksimiru, Juventus lakoćom do uvjerljive pobjede

Foto: fah

U utakmici 2. kola skupine H nogometne Lige prvaka Dinamo je u Maksimiru izgubio od Juventusa sa 0-4 (0-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Strijelci za Juventus bili su Miralem Pjanić (24), Gonzalo Higuain (31) i Paulo Dybala (57), dok je posljednji pogodak bio autogol Dinamova vratara Adriana Šempera (85-ag).

Utakmica hrvatskog i talijanskog prvaka bila je jednosmjerna od samoga početka, Juventus je preuzeo kontrolu igre, dok je Dinamo od samoga početka pojačanom obranom pokušavao zatvoriti sve prilaze svom golu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Takva je taktika Dinamova trenera Željka Sopića donosila rezultat sve do sredine prvog poluvremena jer Juventus nije uspio napraviti niti jednu izgledniju šansu. No, u 24. minuti su Schildenfeld i Sigali vrlo loše reagirali na jednu dubinsku loptu sa sredine igrališta, Schildenfeld je pred vlastitim 16-ercem promašio loptu, Sigalija je potom lopta pogodila u glavu, a njihov nesporazum znalački je iskoristio Pjanić koji je utrčao u kazneni prostor, primirio loptu i rutinski svladao Šempera.

Foto: fah
Foto: fah

Dinamo je mogao izjednačiti samo tri minute potom. Antolić je izveo slobodni udarac iskosa s lijeve strane, Schildenfeld je bio najviši u skoku, ali njegov udarac glavom s pet metara je završio na gredi.

Foto: fah
Foto: fah

Utakmica je rezultatski bila riješena u 31. minuti, Pjanić je lobom prebacio obranu Dinama i u 16-ercu pronašao Higuaina koji se odvojio od Benkovića i potom znalački pogodio suprotni kut nemoćnog Šempera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

U nastavku utakmice situacija na travnjaku se nije promijenila, a Juventus je povećao svoju prednost u 57. minuti sjajnim pogotkom Dybale. Mladi Argentinac je potegnuo ljevicom sa 25 metara i pogodio u lijevu stranu Šempera koji se ispružio no nije uspio dohvatiti loptu.

Foto: fah
Foto: fah

Nakon postignutog trećeg pogotka Juventus je smanjio tempo i momčad Dinama je napokon uspjela češće imati loptu u svom posjedu. U posljednjoj četvrtini utakmice trener talijanskog prvaka Massimiliano Allegri priliku je dao i dvojici hrvatskih reprezentativaca i bivših igrača Dinama, u 68. minuti Marko Pjaca zamijenio je Andreu Barzaglija, dok je tri minute potom Mario Mandžukić ušao u igru umjesto Higuaina, ali u ponuđenoj im minutaži nisu se istaknuli.

Foto: fah
Foto: fah

Ipak, u samoj završnici Juventus je stigao i do četvrtog gola. Dani Alves izveo je slobodni udarac sa 25 metara, lopta je na putu prema vratima u živom zidu pogodila Schildenfelda u rame i u paraboli padala pod gredu. Mladi Dinamov vratar Šemper nije se snašao, iako je imao loptu na ruci nije ju uspio prebaciti u korner već ju je spustio u vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Veliki Juventus privukao je na stadion u Maksimiru oko 25.000 gledatelja što je posljednji put viđeno kada je u Zagreb stigao madridski Real prije pet godina. Puna je bila i sjeverna tribina na kojoj su se okupili najžešći navijači Dinama koji su se ovoga puta ograničili na podršku svom klubu bez vrijeđanja uprave, a jedini incident bila je tek jedna baklja bačena na travnjak.

Foto: fah
Foto: fah

DINAMO – JUVENTUS 0-4 (0-2)

DINAMO: Šemper – Šitum, Sigali, Schildenfeld, Pivarić – Antolić (Machado, 72), Benković, Jonas (Fiolić, 48) – Soudani, Fernandes (Hodžić, 58), Pavičić

JUVENTUS: Buffon – Barzagli (Pjaca, 68), Bonucci, Chiellini – Dani Alves, Khedira, Hernanes, Pjanić (Cuadrado, 46), Evra – Dybala, Higuain (Mandžukić, 71)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 0-1 Pjanić (24), 0-2 Higuain (31), 0-3 Dybala (57), 0-4 Šemper (85-ag)

SUDAC: De Sousa (Portugal)

GLEDATELJA: 25.000

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.