(VIDEO) Huligani bliski srpskim huliganima, posebna meta su im Hrvati: Navijači PAOK-a napali navijače Schalkea i izazvali kaos

Foto: Snimka zaslona

Navijači grčkog PAOK-a, koji su inače vrlo bliski s navijačima beogradskog Partizana Grobarima, a poznati su po huliganskim ispadima diljem Europe, ponajprije u svojoj zemlji u kojoj uglavnom gostujuće navijače dočekuju krajnje neprijateljski, ponovno su se ”istakli” novim divljanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, huligani PAOK-a napali su navijače njemačkog Schalkea uoči dvoboja (Europska liga) dvije momčadi u Solunu. Njemački su navijači sjedili u jednom od kafića, navodno su uglavnom bili mirni te vrlo korektni, kada su ih zaskočili huligani PAOK-a, koji su bili maskirani i koji su izazvali opći kaos među gostujućim navijačima, ali i među ”običnim” građanima koji su tako postali ni krivi ni dužni žrtve divljačkog huliganizma.

Kako opisuju očevici sve su strane letjele stolice, boce i ostali tvrdi predmeti, u ovom napadu i sukobu ozlijeđene su najmanje tri osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, kad smo kod PAOK-ovih navijača recimo kako su im omiljene mete navijači hrvatske nogometne reprezentacije te navijači hrvatskih klubova koje su u nekoliko navrata uz pomoć srpskih navijača žestoko napadali. Da ne spominjemo sada brojne primjere iz ne tako davne prošlosti.

S obzirom kako je u posljednjih nekoliko dana u Europi zabilježeno nekoliko teških incidenata u režiji huligana, pa i običnih kriminalaca, nasilnika, koji se skrivaju iza navijačkih skupina, recimo da su u usporedbi s njima hrvatski navijači zapravo vrlo mirni i često ih neopravdano etiketiramo. Iako, naravno, treba osuditi ispade i incidente kao što su oni u St. Etienneu na Europskom prvenstvu prije nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.