(VIDEO) Isprika Darija Šarića nakon ‘lude’ posljednje četvrtine u Clevelandu: ‘Želim se ispričati, nije bilo namjerno, za mene je ovo sve čudno’

Foto: Snimka zaslona

Hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić najzaslužniji je za veliku pobjedu Sixersa protiv aktualnih NBA viceprvaka. Sixersi su u derbiju Istoka na gostujućem terenu bili bolji od Cavsa 108:97.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario je zabio 16 koševa te dodao devet skokova. Presudna je rola Darija Šarića bila u zadnjoj četvrtini, u kojoj je Hrvat dominirao te postigao koševe o kojima se najviše priča, ali i koševe zbog kojih su ”poludjeli” u taboru domaće momčadi.

Naime, Dario je dvije minute i devet sekundi prije kraja utakmice zabio možda i presudnu tricu te doveo Sixerse do prednosti od četiri koša. Tricu je pogodio neposredno kraj klupe domaće momčadi, prema kojoj se okrenuo te se počeo verbalno obračunavati, što se nije svidjelo domaćinima. Kod rezultata 105:97, dakle, kada je već sve bilo gotovo, a Philadelphia imala osiguranu pobjedu, Šarić je primio loptu od McConnella te je iako ga nitko nije čuvao krenuo prema košu Clevelanda i zakucao. Nakon čega su domaći igrači i navijači izgubili živce, prema nepisanom sportskom pravilu protivnika koji je već poražen se ne ponižava niti se likuje nad pobjedom.  Potez hrvatskog košarkaša u domaćim redovima shvaćen je kao provokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon zakucavanja Darija Šarića lopta je došla do domaćeg košarkaša Jordana Clarksona, koji je pogodio loptom hrvatskog igrača u leđa zbog čega je prvo dobio tehničku grešku, a onda i isključenje. Očito kako je domaći košarkaš izgubio živce i to ne samo s obzirom da su prema Šariću krenuli i ostali igrači domaće momčadi predvođeni LeBronom Jamesom, koji je svojom gestikulacijom i svojom vikom pokazao što misli o Šarićevom zakucavanju. Srećom, sve je ostalo na verbalnom sukobu jer su suci odmah stali između LeBrona i Darija Šarića…

Nakon utakmice novinari su od Šarića zatražili reakciju i komentar događanja u posljednjoj četvrtini derbija. Šarić se, između ostaloga, ispričao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želim se ispričati svima u Clevelandu, kao i navijačima Cavsa. To što sam učinio nije bilo namjerno, niti je bilo usmjereno protiv ikoga. Iskreno, za mene je ovo sve čudno. Posebno kada vidimo što su oni nama radili. Bena je tip udario u leđa, nije ni to baš korektno. Pa ono Rodneyjevo zakucavanje… U svakom slučaju, želim se ispričati…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.