(VIDEO) Istina se probija u svijet – Vukovar u očima sportaša: ‘Čast je predstavljati Francusku, Jean-Michel Nicoliera i biti u ovom gradu!’

Foto: Grad Vukovar

Svjetska vaterpolo liga u Vukovaru, Hrvatska i Francuska, prekrasna priča i vječna poveznica – Jean-Michel Nicolier…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nama je izuzetno drago, počašćeni smo što smo prva nacionalna vrsta koja igra jednu službenu utakmicu u Vukovaru, gradu heroju, i ako barem na trenutak ovim ljudima koji su zadužili Hrvatsku kroz sport vratimo osmijeh na lica napravili smo veliku stvar…”, rekao je izbornik trofejne hrvatske vaterpolo reprezentacije, srebrne s prošlih Olimpijskih igara u Riju, Ivica Tucak, u herojskom gradu na Dunavu – Vukovaru.  Tucak je to rekao uoči utakmice Svjetske lige, koja se igrala na novom, prekrasnom bazenu u Vukovaru, između Hrvatske i Francuske, a nakon što su hrvatski i francuski reprezentativci položili vijenac i zapalili svijeće na spomen obilježje francuskom i hrvatskom heroju HOS-ovcu Jean-Michelu Nicolieru, kod njegove biste, na mostu koji nosi ime po heroju.

“To su redom mladi momci, koji vjerojatno i ne znaju za Domovinski rat, ne znaju istinu, ne znaju za stradanje njihovog državljana koji je došao boriti se za slobodu Hrvatske. Nakon ovog će sigurno oni biti bogatiji za jednu povijesnu istinu, jednu povijesnu činjenicu, i što i je bio cilj ovoga da se prikaže prava istina, pa i o čovjeku koji je ovdje došao boriti se za Hrvatsku, da ti mladi momci napuste Hrvatsku s jednim lijepim sjećanjem na ovaj grad, na ovu državu”, zaključio je izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak.

Bio je to zaista veličanstven dan u Vukovaru, o čemu je u TV Bujici kratko govorio i zlatni dečko hrvatskog vaterpola, Dubravko Šimenc. “Prije svega velika stvar za Hrvatsku zato što je u ovom dijelu Hrvatske izgrađen ovako prekrasni objekt, od istočnih granica do Zgreba nema boljeg bazena. Ovo je povijesna utakmica zato što prvi put u povijesti hrvatske države jedna hrvatska nacionalna vrsta igra u Vukovaru. Prekrasan bazen, protivnik po mjeri, Hrvatska – Francuska, poveznica preko Jean-Michel Nicoliera, njegove majke koja živi u danas u Karlovcu. Ima puno toga, dosta emotivnog”, rekao je Dudo Šimenc u prilogu Bujice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski vaterpolo reprezentativac Mehdi Marzouki, 30-godišnji francuski reprezentativac, za Bujicu je rekao kako su ponosni na Jean-Michel Nicoliera, koji se dragovoljno došao boriti u Hrvatsku. Naime, francuski reprezentativac tvrdi da je Jean jedna poveznica između Hrvatske i Francuske te da je velika čast biti u Vukovaru. “Čast je igrati utakmicu ovdje, doći u grad i čuti priču o gradu koji je bio najuništeniji u Hrvatskoj. Čast je predstavljati Francusku i Jean-Michel Nicoliera“, poručio je francuski vaterpolist  Mehdi Marzouki.

Hrvatska je, iako to sasvim sigurno nije najvažnije priča u ovoj najnovijoj prekrasnoj priči iz Vukovara, svladala Francusku 16:6, a utakmicu s tribina su gledale i dvije hrvatske dive, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te legendarna Janica Kostelić. Publika ih je obje pozdravila velikim pljeskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jean-Michel je spojio ove dvije reprezentacije. Žao mi je da do dan danas nisu nađeni njegovi posmrti ostaci. Što se tiče Predsjednice, ona često dolazi u Vukovar, za razliku od prethodnika Josipovića i Vlade Zorana Milanovića, ali i nekih drugih,“ kazao je u TV Bujici glavni gost emisije vukovarski branitelj Tomislav Josić, koji je ujedno bio i zatočenik srpskih koncentracijskih logora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.