(VIDEO) Ivan Rakitić kao iz ‘videoigre’: Nesebični Hrvat zadivio Camp Nou!

Foto: Snimka zaslona/Sport Klub

Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša, Ivan Rakitić, i dalje briljira u dresu katalonske Barcelone. Naime, hrvatski reprezentativac izveo je sjajnu akciju na utakmici Barcelone i Rayo Vallecana (3:1) u 27. kolu La Lige. Naime, Rakitić je igrao tek desetak minuta, no, i to mu je bilo dovoljno za potez utakmic.  Hvale ga španjolski mediji, pa i Realu sklona Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je zadivio Camp Nou, kao i brojne navijače u zemlji bivših svjetskih prvaka, kako svojom igrom tako i nesebičnošću i nogometnom inteligencijom, sve je to Rakitić pokazao u samo jednom napadu.

Naime, igrala se 82. minuta utakmice kod rezultata 2:1, hrvatski igrač je primio loptu ispred svog kaznenog prostora te je tako započeo briljantnu akciju. Ivan je loptu vodio sve do polovice koja pripada protivniku te ju je onda predao Luisu Suarezu, koji je odmah proigrao na desnu stranu za Dembelea, koji je loptu vratio u kazneni prostor ponovno za Suareza, koji je iz prve proigrao natrčalog Rakitića. Rakitić loptu nije uputio prema golu protivnika već se nakon trke po cijelom terenu lažnjakom riješio Rayovog stopera Velazqueza i golmana Dimitrijevskog da bi loptu nesebično dodao Suarezu, koji je imao jednostavan zadatak – pospremiti je u mrežu. Rakitić je, naravno, i sam sve mogao riješiti golom, no, nesebično je asistirao golgeteru Barce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona/Marca

Akciju Ivana Rakitića prokomentirala je i Realu sklona Marca, inače najčitaniji dnevnik u Španjolskoj te jedan od najprodavanijih sportskih listova na svijetu. Marca ističe kako se radi o akciji koja se viđa  “samo u videoigrama”, akciju su nazvali – “umjetničkim djelom”.

“Ovo je primjer da Barcelona ima igrače vrhunske kvalitete i što oni mogu napraviti kada igraju brzo i od prve. Dupli pas Suareza i Rakitića te način na koji je Hrvat poslužio suigrača da poentira u praznu mrežu, primjer je fantastično precizne kombinacije”, piše Marca, koja je, ne štedeći komplimente, akciju nazvala “veličanstvenim primjerom kombinatorike”.

Za razliku od ove sezone posrnulog Reala Barcelona se nameće kao najveći favorit za trofeje na ”svim frontovima”, od španjolske lige, Kupa kralja do Lige prvaka. A Rakitić briljira…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.