(VIDEO) Izabel Kovačić najveća je podrška sestri Ivana čija kći je rođena s Downom: ‘Obitelj je uvijek tu, a Mateo je posebno povezan s njom’

Foto: snimka zaslona

Supruga nogometaša Matea Kovačića, Izabel Kovačić, ima šest godina stariju sestru Ivanu Andrijanić koja joj je i najbolja prijateljica, osoba od povjerenja i pouzdana poslovna partnerica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno uživaju u radu na obiteljskom modnom brendu Lunilou, koji su pokrenule prije pet godina, i vesele se napretku Habilitacijske udruge za djecu s teškoćama u razvoju Silab, koju posljednje tri godine Izabel vodi sa suprugom, nogometnim reprezentativcem Mateom Kovačićem. No cijela obitelj najviše uživa u vremenu provedenom s najmlađim članovima, Ivaninim kćerkicama – šestogodišnjom Lucijom i četverogodišnjom Nikol, mezimicama obitelji, kako kažu ponosne Izabel i Ivana.

Koje životne vrijednosti nastoje prenijeti na vesele djevojčice, Izabel i Ivana ispričale su u intervjuu za Story, baš kao što su otkrile i koliko ih je razigrana Nikol, rođena sa sindromom Down, promijenila nabolje te dodatno povezala obitelj, kojim ih je životnim lekcijama podučila, ali i pred koje brige i izazove stavila.

“Istina, moja je mlađa kći Niki rođena sa sindromom Down i nije bilo lako uskladiti sve obaveze, a nije ni sada. Treba se posvetiti poslu, njoj, njezinim terapijama, edukaciji… Usto, treba se kvalitetno i s puno ljubavi posvetiti i starijoj kćeri. No, kako se kaže, živ čovjek na sve se navikne, pogotovo uz mnogo ljubavi i upornosti, a mislim da toga kod nas ima napretek pa sve uspijevamo. Sve zajedno i sve uz dozu smijeha i veselja”, rekla je Ivana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jednostavno sam od prvog dana krenula u potragu za odgovorima, informacijama. I nije tu bilo vremena za promišljanje. Jednostavno sam iz dana u dan tražila nove odgovore, važne informacije. Uz mene je od prvog dana bila cijela moja obitelj pa mi podrške nije nedostajalo. I Nikol i Lucia predivne su djevojčice uz koje je svaki dan nova avantura koje mi cure proživljavamo zajedno i veselimo se baš svakoj”, rekla je Ivana.

“Mateo obožava cure, a s Niki ima poseban odnos. Posebnu povezanost. Curama posvećuje svaku utakmicu”, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije me bilo strah, znala sam da su djeca s Downom puna ljubavi”, opisuje Izabel, koja je bila velika podrška sestri.

Kako smo već pisali, na jednoj od utakmica Mateo je zabio gol i imao neobičnu proslavu, koju je kasnije objasnio: “To je proslava za moje nećakinje. Imam dvije nećakinje, a jedna od njih ima Downov sindrom. To je gesta koju one često rade kad su sa mnom, obožavam ih i ta proslava je za njih.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.