(VIDEO) Kako se kovalo francusko zlato osvojeno u finalu SP-a protiv Hrvatske?

Foto: fah

”Opijeni” velikim uspjehom i osvajanjem drugog naslova Svjetskog nogometnog prvaka u povijesti Francuzi su najavili snimanje dokumentarca o tom podvigu do kojeg su ovog ljeta stigli u Rusiji.  Dokumentarac bi trebao biti završen već početkom sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, do naslova svjetskih prvaka Francuska je stigla preko Hrvatske, u finalu SP-a, uz pomoć argentinskog suca, svladali su Vatrene predvođene najboljim igračem svijeta, Lukom Modrićem. Francuska je s 4:2 u konačnici ”tukla” Hrvatsku.

Kako bi navijače pripremili na dokumentarac Francuzi su objavili kraći isječak iz svlačionice za vrijeme poluvremena finalne utakmice Hrvatska – Francuska u Moskvi. U isječku su tako otkrili kakva je atmosfera bila u svlačionici, ali i neke detalje koje oni smatraju ključnim za osvajanje turnira.  Iako igrom nisu bili ravnopravni Hrvatskoj u prvom poluvremenu na odmor su otišli super zadovoljni, vodili su 2:1. Na poluvremenu su si međusobno dijelili savjete i bili potpuno koncentrirani na nastavak finala. Osjetilo se to u drugom dijelu.

”Alo, ne smijemo se opustiti, idemo ovako nastaviti”, bodrio je suigrače Raphael Varane.  Kod ploče su bili vrlo aktivni Antoine Griezmann i Blaise Matuidi. Griezmann je ujedno u završnici godine bio jedini ozbiljni konkurent Luki Modriću za osvajanje Zlatne lopte, no, hrvatski je kapetan na kraju zasluženo odnio prestižnu nagradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”U nekim si trenucima bio ovdje, a trebao si biti na drugoj strani, kako bi ja mogao doći na to mjesto. To je kada mi imamo loptu”, kazao je Griezmann Matuidiju… Tako se očito kovalo francusko zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.