(VIDEO) Koristi li Pupovac navijački sukob za napad na Hrvatsku?

Foto: snimka zaslona

Portal tjednika Novosti objavio je snimku napada na dvojicu mladića srpske nacionalnosti u Vukovaru. Sve se odvilo oko podneva na Trgu Republike Hrvatske, u neposrednoj blizini Gradske vijećnice, a prema još uvijek neslužbenim informacijama riječ je o pripadnicima navijačke skupine Bad Blue Boys, javljaju Novosti. Mlađa osoba je prevezena u Opću županijsku bolnicu Vukovar gdje su joj konstatirane lakše tjelesne ozljede, dok starija nije ozlijeđena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srđan Kolar, vukovarski gradski vijećnik SDSS-a, u izjavi za Novosti kaže da je mladić koji je ozlijeđen već jednom bio meta napada navijačke skupine BBB ispred vukovarskog kafića, i to prije nekoliko mjeseci.

“Navijači iz Zagreba čiji je kombi pronađen došli su u Vukovar taj dan, navodno, zbog sprovoda jednog branitelja. Bili su u društvu navijača iz Vukovara koji su očigledno prepoznali te momke. Istraga će utvrditi što se dogodilo, ali po onome što znamo više osoba je izvršilo napad. Stariji je uspio pobjeći, mlađi nije”, kaže Kolar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno on tvrdi kako nije riječ o navijačkom obračunu, no prema nekim navodima ipak je riječ o navijačima koji su se sukobili.

Oglasio se Pupovac

Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a, u Saboru je ocijenio da Hrvatska još uvijek nije zemlja tolerancije – ni politički, ni vjerski, ni građanski, ni etnički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svađamo se oko stvari oko kojih nitko nema koristi, osim onih koji možda nemaju previše odgovornosti prema tome što govore, a i onih koji bi lako vladali ljudima na osnovu predrasuda koje su gospodarile našom prošlošću. Prošle godine su samo u Vukovaru zabilježena tri napada na dečke srpske nacionalnosti. Zna se tko to čini. U četvrtak se također dogodio napad na dečke srpske nacionalnosti. Policija svoj posao još uvijek nije obavila. Zašto? Zato što osim postustavnog i zakonskog patriotizma u dijelovima Hrvatske vlada čisti etnički ili ratni patriotizam. To proizvodi diskriminaciju, mržnju i netoleranciju. Mi bismo se htjeli time baviti u sljedećem mandatu – činjenicom da imamo doista duboku nejednakost po socijalnoj i regionalnoj osnovi. Svatko tko poslije izbora nastavi po starom bit će odgovoran za to što se ništa neće promijeniti”, ocijenio je Pupovac.

Stanimirović o drugom ‘slučaju’

Taj dan u restoran ‘Mornar’, u kojem se okupljaju vukovarski Srbi, ušla su navodno dvojica muškaraca srednje dobi, koji su zaposlenike restorana za šankom pozdravili sa ‘Za dom spremni’ i poručili im da je ‘Dunav voda duboka’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pogledali su prema nama ostalima koji smo sjedili u restoranu i poslije kratkog vremena otišli. Vidjeli smo da su se odvezli u autu zagrebačkih tabli”, tvrdi Vojislav Stanimirović, bivši saborski zastupnik i aktualni predsjednik Glavne skupštine SDSS-a, koji je bio gradonačelnik Vukovara kad je podignut spomenik četničkom vojvodi Draži Mihailoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.