(VIDEO) Mržnja na Marakani ne prestaje: Delije veličaju ubojice, ratne zločince i pale hrvatske zastave…

Foto: Snimka zaslona

Navijači Crvene zvezde, u Hrvatskoj više nego opravdano omražene Delije, koje su početkom devedesetih pod vodstvom zloglasnog ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana sudjelovale u agresiji na BiH te Bosnu i Hercegovinu, već godinama veličaju još jednog srpskog ratnog zločinca, nedavno u Haagu na doživotnu zatvorsku kaznu nepravomoćno osuđenog Ratka Mladića. Nakon nepravomoćne presude Delije, kao i navijači Partizana Grobari, dodatnu su rasplamsali svoju ljubav prema Mladiću, koji je odgovoran za monstruozne zločine u Hrvatskoj i BiH.

Naravno, uz činjenicu da veličaju notorne koljače navijači srpskih klubova, posebno Crvene zvezde, pale i hrvatske zastave. I to neumorno.

Naime, na prvenstvenoj utakmicu srpske lige između Crvene zvezde i Rada (završilo 6:1 za Zvezdu) Delije su u svojoj mahnitoj euforIji na Marakani zapalili hrvatsku zastavu, i to tako da su je najprije okrenuli naopako. Nažalost, nije to prvi puta da se na Marakani u plamenu srpskog divljaštva našla hrvatska zastava, vjerojatno, nažalost, ni posljednji.

Sjetimo se da se tako nešto dogodilo prije nekoliko godina kada je u Beogradu gostovala hrvatska reprezentacija, tada je na Marakani bio i tadašnji ministar sporta znanosti i obrazovanja u Milanovićevoj Vladi, Željko Jovanović, koji je na pitanje kako komentira spaljivanje hrvatskog stijega rekao da to uopće nije vidio. Čitav svijet koji je htio vidjeti vidio je kako gori hrvatska zastava, nažalost, ministar je gledao zatvorenih očiju.

Isto tako, već je barem jednom na utakmici istih protivnika, Zvezde i Rada, također na Marakani, spaljena hrvatska zastava. Dogodilo se to 2011., Crvena zvezda svladala je Rad 2:1. Trener Crvene zvezde tada je bio Robert Prosinečki. No ni on nije bio baš najboljeg vida kad se u plamenu našao hrvatski stijeg.

Hrvatsku zastavu u plamenu možete vidjeti na videu između 18:53 i 19:00.

Izvor: narod.hr