Izbornik Dalić otkriva: Nije lako doći u svlačionicu i stati pred najbolje igrače iz Reala, Juventusa, Barcelone…

Foto: Twitter

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić gostovao je na iranskom radiju Gol Bezanu, te je govoro o nogometu u Europi i Aziji, te ciljevima Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zapeli smo u grupnoj fazi i nismo radili dobar posao, ali u dodatnim kvalifikacijama smo se uspjeli podići i proći dalje i sada smo među najboljima na svijetu”, rekao je, između ostaloga, Dalić.

O razlikama između europskog i azijskog nogometa

“Nema nekih velikih razlika jer u Aziji imate ekipe koje su vrlo jake. Možda jedino nisu profesionalni kao ekipe iz Europe ili možda toliko jake kao najbolji europski klubovi, ali ne možemo reći da nema dobrih momčadi. Tijekom mojeg staža u Aziji vidio sam vrlo dobre ekipe i odlične igrače. Vidite da i Azija ima odlične reprezentacije, pogotovo Kina, Iran, Saudijska Arabija i UAE. Azijska Liga prvaka je vrlo jaka”, pojašnjava Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O ponudama koje dobiva

“Deset dana prije no što sam preuzeo Hrvatsku dobio sam odličnu ponudu iz Saudijske Arabije. No, nisam odmah potpisao već sam odlučio još malo razmisliti, a onda je došla najbolja ponuda za mene. Ne po pitanju financija, ali to je reprezentacija moje zemlje. Hrvatska je jedna od najboljih ekipa na svijetu. Imamo Modrića, Rakitića, Mandžukića i to je za mene bila velika prilika”, poručuje Dalić.

“Mjesto izbornika hrvatske nogometne reprezentacije mi je potpuno promijenilo život i karijeru, ali to je bio moj san”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O odnosu sa zvijezdama u reprezentaciji

“Nije lako doći u svlačionicu i stati pred najbolje igrače iz Reala, Juventusa, Barcelone… Nakon jedne sekunde sam vidio da su to karakterni igrači koji žele napraviti rezultat. Vidjeli su da imam iskustva i znanja i da s njima mogu postići nešto. Pokazali su mi veliko poštovanje, kao i ja njima”, ispričao je.

O očekivanjima na Svjetskom prvenstvu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi žele osvojiti Svjetsko prvenstvo, ali prvi je cilj svakako prolazak među najboljih 16 na svijetu”, kaže Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.