(VIDEO) NBA: Uvjerljive pobjede Clevelanda i Houstona

Foto: fah

Aktualni NBA prvaci Cleveland Cavaliers svladali su na svom terenu Toronto sa 116-105, a Houston je s uvjerljivih 126-99 slavio na gostovanju kod San Antonija u prvim utakmicama drugog kruga doigravanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cavaliersi su potpuno kontrolirali utakmicu u Quicken Loans Areni te do završnice treće četvrtine izgradili 25 koševa prednosti. Cleveland su do pobjede pred svojim navijačima predvodili LeBron James sa 35 koševa i 10 skokova, Kyrie Irving sa 24 poena i 10 asistencija te Kevin Love sa 18 koševa i devet skokova. Kyle Lowry je za goste ubacio 20 koševa uz 11 asistencija, a DeMar DeRozan je završio sa 19 poena.

Druga utakmica serije bit će odigrana u noći sa srijede na četvrtak (1 sat iza ponoći).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Houston je u San Antoniju šokirao domaćine izgradivši već u prvom poluvremenu 30 koševa prednosti (69-39), a najvećih 39 razlike bilo je u 42. minuti (119-80), kad su glavne zvijezde obiju momčadi preselile na klupu.

Trevor Ariza je sa 23 koša bio najbolji strijelac raspucanih Rocketsa koji su pogodili 22 trice iz 50 pokušaja. Centar Clint Capela je ubacio 20 koševa uz 13 skokova, a James Harden je spojio 20 poena i 14 asistencija. Kawhi Leonard je za Spurse postigao 21 koš, imao 11 skokova i šest asistencija. San Antonio je iz igre gađao samo 37 % (31/84).

Priliku za iskupljenje pred svojim navijačima Spursi će imati u noći sa srijede na četvrtak (3.30 sati iza ponoći), kad je na rasporedu druga utakmica serije na četiri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći s utorka na srijedu (2 sata) drugu utakmicu serije odigrat će Boston i Washington, u kojoj Celticsi vode 1-0, a u Oaklandu će se Golden State i Utah Jazz (4.30 sati) sučeliti u prvoj utakmici njihove borbe za mjesto u finalu Zapadne konferencije.

Rezultati 2. kruga NBA doigravanja, 1.5.
ISTOČNA KONFERENCIJA
Cleveland – Toronto 116-105
(Cleveland vodi u seriji sa 1-0)

ZAPADNA KONFERENCIJA
San Antonio – Houston 126-99
(Houston vodi u seriji sa 1-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.