(VIDEO) Nogometaši Esperancea iz Tunisa prvaci Afrike, nadoknadili minus dva iz prvog susreta…

Foto: Twitter

Nogometaši Esperancea iz Tunisa osvojili su naslov afričkog prvaka zahvaljujući 3-0 (1-0) domaćoj pobjedi protiv egipatskog Al Ahlyja u uzvratnom susretu finala igranom u petak kojom su nadoknadili 1-3 poraz iz prvog dvoboja odigranog prije tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak pobjede Esperancea bio je Saad Bguir (45+1, 54) koji je postigao prva dva gola na utakmici, prvog u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a drugog u 54. minuti. I s tih 2-0 Esperance bio osvojio naslov zbog pogotka u gostima, no naslov je potvrdio Anice Badri (86) pred kraj dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Esperance je ovo treći naslov kontinentalnog prvaka, nakon 1994. i 2011. godine, dok je Al Ahly ostao na rekordnih osam naslova prvaka Afrike, no drugu godinu zaredom su izgubili finale. Lani je uspješniji bio marokanski Wydad iz Casablance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.