(VIDEO) Polufinale ABA lige: Velika drama u Podgorici, Cedevita propustila pobjedu protiv Budućnosti

Foto: fah

Košarkaši Cedevite u prvom su susretu polufinala doigravanja regionalne ABA lige izgubili na gostovanju kod Budućnosti u Podgorici sa 83-84 (23-24, 11-15, 30-22, 19-23).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je propustila veliku priliku povesti sa 1-0 u seriji koja se igra na dvije pobjede, na ulasku u posljednju minutu vodila je sa 83-79, a 15 sekundi prije kraja njezin najefikasniji igrač Will Cherry imao je kod vodstva 83-82 dva slobodna bacanja, no oba je promašio, da bi bivši igrač Cedevite Nemanja Gordić tri sekunde prije isteka vremena pogodio oba slobodna bacanja i doveo Budućnost u vodstvo od 84-83. U preostalom vremenu pobjedu Cedeviti ponovno je pokuao donijeti Cherry, ali je promašio težak šut s pet metara iskosa preko ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U junaka Budućnosti izrastao je upravo Gordić, on je postigao svih pet posljednjih poena na susretu. Prvo je tricom smanjio na 83-82, a potom je bio i miran s linije slobodnih bacanja u samoj završnici. S druge strane, Cherry je pogodio svih sedam prvih slobodnih bacanja na utakmici samo da bi promašio dva ključna.

Cherry je susret okončao sa 24 koša, Demetris Nichols je dodao 19 za Cedevitu, dok je Gordić predvodio Budućnost sa 23 ubačaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga utakmica igrat će se za tjedan dana u Za<grebu, a eventualna odlučujuća treća bi se igrala 31. ožujka u Podgorici.

U prvoj utakmici drugog polufinalnog para Crvena zvezda je uvjerljivo svladala Mornar sa 91-63.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.