(VIDEO) Pridružio se velikanima: Mario Mandžukić peti Hrvat koji je zabio u polufinalu Lige prvaka

Foto. fah

Hrvatski nogometaš Mario Mandžukić peti je Hrvat koji je zabio pogodak u polufinalu Lige prvaka. Nažalost, petorici Hrvata možemo pridodati i Borisa Živkovića koji je u polufinalu Lige prvaka 2002. pogodio – ali u vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi pogodak u polufinalu Lige prvaka kad su u pitanju hrvatski nogometaši zabio je davne 1995. Zvonimir Boban, nekadašnji kapetan Vatrenih pogodio je protiv francuskog PSG-a, naravno, za Milan. Tri godine kasnije u polufinalu najjače klupske nogometne lige na svijetu za Monaco pogodio je Osječanin i nesuđeni Dinamovac Robert Špehar.

U dresu Monaca, u polufinalu Lige prvaka, zabijao je Dado Pršo, bilo je to protiv Chelseaja 2004. godine. Četvrti Hrvat koji tresao mreže u polufinalu Lige prvaka bio je Ivica Olić. Sjajni bivši legendarni napadač Vatrenih je pogodio 2010. u Lyonu. Međutim, Olić je za Bayern zabio hat-trick, prava ”Ola” slavonska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal goal.com/hr donosi i sve Hrvate koji su pogađali u  polufinalu Lige prvaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1994./95. – Zvonimir Boban (Milan – PSG ukupno 3:0)

1997./98. – Robert Špehar (Monaco – Juventus 4:6)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2003./04. – Dado Pršo (Monaco – Chelsea 5:3)

2009./10. – Ivica Olić (Bayern – Lyon 4:0, hat-trick u pobjedi 3:0 u Lyonu)

2016./17. – Mario Mandžukić (Juventus – Monaco 4:1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.