(VIDEO) Reakcije nakon velike pobjede mlade nizozemske momčadi: Je li tko na početku sezone mogao zamisliti Ajax u finalu Lige prvaka?

Foto: fah

U prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka nogometaši Ajaxa su u Londonu pobijedili Tottenham s 1-0 (1-0). Uzvrat se igra u Amsterdamu 8. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednički pogodak je za Ajax postigao je Donny van de Beek (15).

Najveće iznenađenje ovogodišnje Lige prvaka tako odlazi kući s vrijednom pobjedom te postignutim pogotkom u gostima, što bi moglo biti presudno na kraju. Je li netko uopće na početku sezone mogao zamisliti Ajax u finalu Lige prvaka, Ajax koji već 23 godine nije igrao finale najjače klupske nogometne lige na svijetu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice treneri momčadi bili su posve razumljivo različito raspoloženi, krenimo najprije od domaćina, trenera favoriziranog Tottenhama.

Kako, Mauricio Pochettino, trener Tottenhama, vidi pobjede mlade nizozemske momčadi?

“Možda sam pogriješio s početnim sastavom, mogu to prihvatiti. Nisam sretan, ne možeš igrati ovako. Mislim da je nedopustiv način na koji smo primili pogodak, ali najvažnije je sada to što smo preživjeli drugo poluvrijeme i imamo šanse u uzvratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom poluvremenu je Ajax pokazao više energije i zbog toga nam je bilo teško. Nedostajalo je energije s naše strane. Nakon što smo primili gol, poslije otprilike pola sata igre tek smo počeli igrati. Moussa Sissoko nam je donio potrebnu svježinu, u nastavku smo ih napadali, stvarali šanse… Samo 1:0 smo izgubili, moramo vjerovati u pobjedu u Amsterdamu. Još smo živi.

Nisam vidio Verthongena nakon što je izašao. U idućim danima ćemo znati više o njegovoj ozljedi.”

Erik ten Hag, trener Ajaxa, imao je razloga za zadovoljstvo, ambicije ne krije, slaviti i u uzvratu u Amsterdamu.

“Zaboravili smo igrati nogomet. Ako želimo ući u finale, morat ćemo odigrati puno, puno bolje idući tjedan.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva je bila i reakcija kapetana Ajaxa. Matthijs de Ligt je, između ostaloga, rekao:

“Danas smo bili grubi, to nam je pomoglo da pobijedimo. Bolje je ući u utakmicu kao autsajder, ali pobijedili smo, to je sada najbitnije.”

Najbolji, odnosno, bolje rečeno, najskuplji, igrač Tottenhama, danski reprezentativac, Christian Eriksen, nakon poraza njegove momčadi u Londonu nije gubio nadu, i on misli da se u uzvratu može sve preokrenuti.

”Moramo dosta toga promijeniti uoči uzvrata. Nismo odigrali najbolje. Učinili smo da Ajax izgleda bolje.  U prvih 20 minuta smo samo gledali njih kako igraju. Ajax je dobar, ali mi smo ih učinili boljima večeras. To je naša krivica. No bili smo bolji u nastavku.  Na početku sustav igre nam nije bio dobar. Promjena nam je donijela drugačiji način igranja presinga, igralo smo izravnije, ali bili smo daleko od onoga što znamo biti.  Nitko nije želio igrati prvo poluvrijeme tako. Svi znaju da se nismo nadmetali. Izgubili smo, ali bili smo bolji u drugom poluvremenu.  Ne možemo stalno pričati o ozlijeđenima. U polufinalu Lige prvaka nije važno tko igra, trebali smo biti jači. Imamo sreće što su pogodili stativu pred kraj utakmice i nadamo se da ćemo sve okrenuti u Amsterdamu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.