(VIDEO) Rijeka svladala Aberdeen u gostima, za grupnu fazu Europske lige pobjednik Kupa Hrvatske igra protiv Genta

Foto: fah

Nogometaši Rijeke plasirali su se u posljednje, 4. pretkolo Europske lige nakon što su i u uzvratnom dvoboju 3. pretkola svladali škotski Aberdeen, ovoga puta na njegovom Pittodrieu sa 2-0 (2-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je i prvi susret prije tjedan dana na Rujevici završio pobjedom Rijeke od 2-0, hrvatski je doprvak prošao dalje s ukupnih 4-0. Rijeka je tako uzvratila Aberdeenu koji je bio uspješniji u susretu ova dva kluba u 2. pretkolu Europske lige prije četiri godine.

Strijelci za Rijeku bili su Lončar (10) i Čolak (32).

Kod oba pogotka Riječana kreatori akcije bili su Acosty i Kvržić, kod prvoga je Acosty dobio loptu na desnom krilu i zatim ju vratio do Kvržića koji je poslao upotrebljiv ubačaj na prvu vratnicu gdje je utrčao Lončar i nogom pospremio loptu u mrežu, da bi kod drugog Acosty pokrenuo protunapad i nakon što je vukao loptu gotovo 50 metara uspio ju je poslati na desni bok gdje je stigao Kvržić koji je potom ubacio na drugu vratnicu gdje je Čolak bio najviši u skoku i glavom zatresao mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka će u 4. pretkolu za suparnika imati belgijski Gent koji je izbacio ciparski AEK iz Larnace s ukupnih 4-1. Nakon 1-1 iz prvog dvoboja na Cipru, Gent je u uzvratu bio uspješniji sa 3-0. Prva utakmica igrat će se 22. kolovoza u Gentu, dok je uzvrat u Rijeci na programu 29. kolovoza.

Video pogledajte O V D J E!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.