(VIDEO) Sedam golova na utakmici, Celta svladala Barcelonu, Ivan Raktić na klupi

Foto: fah

U posljednjem dvoboju 7. kola španjolskog nogometnog prvenstva Celta je u Vigu iznenađujuće pobijedila Barcelonu sa 4-3 (3-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celta je put ka pobjedi iskrčila sredinom prvog poluvremena kada je u 10 minuta postigla tri gola, strijelci su bili Sisto (23), Aspas (31) i Mathieu (33-ag). Barcelona je nagovijestila mogući preokret s dva gola početkom drugog poluvremena preko Piquea (58) i Neymara (64-11m), ali ključnom se pokazala velika pogreška vratara Ter Stegena koji je prilikom ispucavanja jedne lopte pogodio Hernandeza (77) u glavu, a lopta se od igrača Celte odbila u mrežu za 4-2. U preostalom vremenu je Pique (87) svojim drugim golom uspio tek smanjiti na konačnih 4-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić poraz Barcelone odgledao je s klupe za pričuve.

Barcelona je tako ostala četvrta na ljestvici sa 13 bodova, koliko ima i peti Villarreal. Dva boda više imaju madridski sastavi Atletico i Real, a jedan treća Sevilla. Celta je ovom pobjedom skočila na 10. mjesto sa 10 bodova.

Madridski Real izgubio je vodeću poziciju u španjolskom prvenstvu nakon što su u 7. kolu na svom Santiago Bernabeu odigrao samo 1-1 (1-1) protiv osrednjeg Eibara. Gosti iz Baskije su poveli preko Frana Rica u 6. minuti, a iako je Real vrlo brzo izjednačio golom Balea u 17. minuti, rezultat se u posljednjih 75 minuta više nije mijenjao. Mateo Kovačić odigrao je čitav susret za “kraljevski” klub, dok Luka Modrić nije nastupio zbog ozljede koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real sada ima 15 bodova, ako i njegov gradski suparnik Atletico koji je ranije u nedjelju kao gost svladao Valenciju sa 2-0 (0-0) golovima Grizemanna (63) i Gameira (90+2). Šime Vrsaljko je pobjedu Atletica odgledao s klupe za pričuve. Atletico je trenutačno na vrhu jer ima bolju razliku pogodaka od Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.