(VIDEO) Serena Williams lošim ponašanjem zasjenila pobjedu Osake: Pokušala se ispričati, ali bilo je kasno…

Foto: snimka zaslona

Japanka Naomi Osaka svladala je Amerikanku Serenu Williams 6:2, 6:4 i osvojila US Open, no sve je ostalo u sjeni Sereninog ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon uvjerljivog prvog seta, Williams je preokrenula tijek meča i povela 3:1 te imala servis, ali nakon dvije dvostruke pogreške i dozvoljava suparnici da se vrati u meč. Serenu je tada opomenuo sudac Carlos Ramos, te joj je dodijelio kazneni poen nakon što je dobila kaznu za treniranje i bacanje reketa.

Zato je Williams nastavila verbalno napadati suca zbog lošeg suđenja tijekom sljedeće pauze nakon čega je on odlučio primijeniti strožu kaznu te dodijeliti Osaki cijeli gem zbog Sereninog ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanka je nastavila igrati, no Osaka je odnijela pobjedu.

“Vidjela sam da muškarci zovu suca mnogim pogrdnim imenima, a on mi je zbog toga oduzeo gem. Imala sam osjećaj da je to seksistički potez. Nikad muškarcu nisu oduzeli gem jer oni kažu ‘lopov’. Nastavit ću se boriti za žene i jednaka prava”, rekla je Serena nakon susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je čestitala protivnici i rekla kako svjetla pozornice trebaju biti na njoj.

Serenin trener Patrick Mouratoglou priznao je kako joj je s tribina pokušao udijeliti savjet te tako potvrdio kako je sudac Ramos napravio dobar potez kada je dao prvo upozorenje Amerikanki, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.