(VIDEO) Sjajni Mandžukić oduševio jednim od najljepših golova u povijesti Lige prvaka

Foto: fah

Mario Mandžukić zabio je gol u finalu Lige prvaka protiv Real Madrida. Hrvatskom napadaču ovo je drugo finale Lige prvaka, a pogodio je mrežu Real Madrida samo sedam minuta nakon što su Španjolci poveli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da sve bude još veći spektakl pobrinuo se ljepotom gola, nakon asistencije Higuaina odradio je savršene škarice i uputio loptu u gol.


J1—-x—–1R by clipsbh

Marijo Mandžukić postao je u subotu u Cardiffu prvi Hrvat koji je postigao gol u dva finala Lige prvaka, dok je Cristiano Ronaldo prvi igrač uopće koji je zabio u tri finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo je u 20. minuti postigao gol za Real, njegov treći u završnim dvobojima nakon što je 2008. postigao gol u dresu Manchester Uniteda, a prije tri godine je bio strijelac za Real u pobjedi nad Atleticom.

Mandžukić je u finalu lige prvaka Juventus – Real u Cardiffu u 27. minuti postigao izjednačujući pogodak za Talijane, a to mu je uspjelo i 2013. godine kada je u finalu zabio za Bayern. Samo se šest igrača u povijesti može podičiti tim učinkom, a osim Ronalda, to su Raul koji je za Real Madrid zabio 2000. i 2002., Samuel Eto’o s Barcelonom (2006, 2009), Lionel Messi s Barcelonom (2009, 2011) i Sergio Ramos (Real Madrid, 2014 i 2016). Marijo je jedini kome je to uspjelo, a da nije igrao u Realu ili Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.