(VIDEO) Slavlje crno bijelih: Juventus ‘razbio’ Milan i osvojio Kup Italije, novi trofej Mandžukića, autogol Kalinića

Foto: Twitter

Nogometaši Juventusa četvrtu su godinu zaredom osvojili naslov pobjednika Talijanskog kupa zahvaljujući uvjerljivoj 4-0 (0-0) pobjedi u finalu protiv Milana u Rimu, a hrvatski reprezentativni napadač u redovima Milana Nikola Kalinić postigao je autogol u 76. minuti za konačni rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ravnopravnog prvog poluvremena, Juventus je u nastavku napunio mrežu Milana, a “tragičar” dvoboja bio je mladi vratar “crno-crvenih” Gianluigi Donnarumma koji je bio izravni krivac za drugi i treći pogodak “crno-bijelih”.

Juventus je poveo u 56. minuti kada je Mehdi Benatia nakon kornera s desne strane Miralem Pjanića odličnim udarcem glavom pogodio mrežu iza Donnarumme. Na 2-0 povisio je Douglas Costa samo pet minuta kasnije, njegov ne odviše jak udarac sa 20-ak metara prošao je kroz ruke Donnarumme, a u 64. je već bilo 3-0 nakon još lošije reakcije vratara Milana. Naime, Mario Mandžukić je nakon novog kornera Pjanića zdesna samo ramenom uspio proslijediti loptu prema golu, no Donnarummi je lopta ispala iz ruku što je iskoristio Benatia za svoj drugi pogodak na utakmici. U 76. minuti Pjanić je izveo još jedan kroner s desne strane, a Kalinić je loše reagirao na prvoj vratnici i tjemenom prebacio Donnarummu.

Mario Mandžukić je odigrao čitav susret za Juventus kojemu je ovo ukupno 13. naslov pobjednika nacionalnog Kupa u klupskoj povijesti, dok je Nikola Kalinić u igru za Milan ušao u 62. minuti.

Juventus je dva kola prije kraja prvenstva vodeći na ljestvici sa šest bodova više od drugog Napolija te mu za četvrtu uzastopnu dvostruku krunu i sedmi uzastopni naslov prvaka Italije nedostaje još samo jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.