(VIDEO) Srpski tenisač u suzama, međutim…: Je li Novak Đoković zaplakao 18. studenog kad smo se prisjećali vukovarskih žrtava?

Foto: Snimka

Nekoć najbolji svjetski tenisač Novak Đoković u svom gostovanju u jednom američkom podcastu progovorio je o svojoj ipak uspješnoj karijeri, a onda je u jednom trenutku govorio i o izbjeglicama s Bliskog istoka, koje je, kako kaže, sreo u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak Đoković je čak u jednom, trenutku i zaplakao.

Osjetljiv je srpski sportaš na strahote rata, no, ne smeta mu kada zajedno s Delijama sjedi u istoj dvorani, na utakmici Crvene zvezde, u kojoj se pjevaju velikosrpske huškačke pjesme i u kojima se ističu četnički simboli te fotografije ratnih zločinaca kao što je Ratko Mladić. Da ne spominjemo kako Delije ponovno najavljuju ”oslobađanje Vukovara”, a kako su to ”oslobađale” Delije Vukovar vidjelo se i uvijek će se pamtiti u jesen 1991.

Nažalost, svojim načinom izvještavanja s redovitih igrokaza i performansa Novaka Đokovića mediji ne pomažu stvari svesti na pravu mjeru. Pohvalno je, i tu nema spora, kada Đoković, ili bilo tko drugi, pokazuje osjećaje za patnje brojnih izbjeglica, unesrećenih ljudi, migranta, međutim…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Đoković zaplakao 18. studenog kad su se Hrvati, i ne samo Hrvati, prisjećali vukovarskih žrtava? Je li vidio kolone iz Vukovara, je li čuo za genocid u Vukovaru, na Ovčari, je li, na kraju krajeva, vidio uplakana lica vukovarske djece? Istina, bilo je to prije 26 godina, ali su rane uvijek, iz godine u godinu, jednako bolne, jednako svježe, a zločinci nekažnjeni. To je također razlog za suze.

”Stotine tisuća izbjeglica prošlo je kroz Srbiju na putu prema Njemačkoj i Austriji. Izgubili su svoje obitelji, kuću, dom i tražili krov nad glavom. Išao sam posjetiti jednu od tih lokacija u Beogradu, u pitanju je bio jedan hotel. Pretpostavljao sam što me čeka, ali čim sam ušao osjetio sam jake emocije. Bol, nesigurnost, tugu”, rekao je Novak Đoković te je dodao: ”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Otišao sam u dio gdje su bila djeca i počeli smo se igrati. Došla je majka djevojčice s kojom sam se igrao i rekla joj ‘vrijeme je da krenemo’. Pomislio sam ‘kamo će krenuti’. Oprostite, čak me i danas to pogađa. Ne znam kamo su otišli. Bilo je teško vidjeti mamu kako vodi nju i dječaka od šest-sedam godina. Idu bez ičega, pješke, nekamo. To su stvari koje vam slome srce, ali to je ono što napravi rat. Bilo mi je teško, ali sam u isto vrijeme bio zahvalan jer sam kroz sve to prošao tijekom rata u devedesetim godinama (agresije njegove zemlje na Hrvatsku, BiH, Kosovo…). Sve me to učinilo osjećajnim i više povezanim s ljudima. Shvaćam da sve što imam mogu izgubiti ako ne uživam u tome. Sve me to ostavlja čvrsto na zemlji. Bilo je to nevjerojatno iskustvo. Mislim da u životu nisam toliko plakao…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.