(VIDEO) Sudac svirao jedanaesterac, VAR ga poništio: Alžir u finalu svladao Senegal i po drugi puta u povijesti postao prvak Afrike

Foto: fah

U finalu afričkog Kupa nacija Alžir je u Kairu pobijedio Senegal sa 1-0 osvojivši drugi naslov afričkog prvaka u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak odluke zabio je Baghdad Bounedjah u drugoj minuti utakmice.

Foto: fah

Za Alžir je to drugi naslov prvaka Afrike, a slavio je i 1990. na domaćem terenu. Finale je igrao i deset godina ranije, ali je tada izgubio. U oba ta finala je igrao protiv Nigerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senegalu je to bilo drugo finale i drugi poraz nakon što je prije 17 godina izgubio završni dvoboj od Kameruna nakon izvođenja 11-eraca.

Alžir je poveo već u drugoj minuti utakmice golom Baghdada Bounedjaha. Alžirski napadač je pucao sa 20 metara, lopta je pogodila Salifa Sanea i u visokom luku završila iza leđa nemoćnog senegalskog vratara Amiga Gomisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta Alžir se koncentrirao na obranu i nije pokazivao napadačke ambicije. Kako je Alžir igrao možda i najbolje pokazuje podatak od 32 prekršaja.

Senegal se nakon rano primljenog gola uspio pribrati tek nakon pola sata igre, a najbolju priliku u prvom dijelu imao je u 38. minuti kada je M’Baye Niang pucao s ruba kaznenog prostora, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

U drugom dijelu Senegal je zaigrao daleko bolje i imao je nekoliko odličnih prilika, međutim nije uspio svladati odličnog Raisa Mbolhija. Promašivali su Mane, Niang, Sarr…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 60. minuti kamerunski sudac Alioum je dosudio i kazneni udarac za Senegal nakon što je Guedioura igrao rukom, ali ga je poništio nakon pregleda VAR-a.

ALŽIR – SENEGAL 1-0

KAIRO. Kairo International stadion. Sudac: Sidi Alioum (Kamerun);

Strijelac: 1-0 Bounedjah (2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Bensebaini, Belaili, Mandi, Guedioura / Gueye, Gassama

Crveni karton: –

ALŽIR: Mbolhi – Zeffane, Bensebaini, Benlamri, Mandi – Mahrez, Fehgouli (od 85. Tahrat), Bennacer, Guedioura – Belaili (od 86. Brahimi), Bounedjah (od 88. Slimani)

SENEGAL: Gomis – Gassama, Sabaly, Sane, Kouyate – Gueye, Ndiaye (od 57. Diatta) – Mane, Saivet (od 75. Diagne), Sarr – Niang (od 85. Keita Balde)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.