(VIDEO) U morskim dubinama pronađeno tijelo Emiliana Sala, utakmice prve i druge francuske lige počinju minutom šutnje

Foto: fah

Britanska je policija u petak potvrdila da je tijelo pronađeno u olupini zrakoplova na dnu kanala La Manche tijelo argentinskog nogometaša Emiliana Sale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od dva tjedna trajala je potraga za 28-godišnjim Salom i pilotom Davidom Ibbotsonom. Njihov se zrakoplov Piper Malibu srušio 21. siječnja iznad kanala La Manche dok su letjeli iz Nantesa u Cardiff gdje je Sala trebao nastaviti karijeru.

Tijelo je iz olupine izvučeno u srijedu, a kasno sinoć je obdukcija potvrdila da se radi o Sali. Istražitelji nisu uspjeli ranije izvući letjelicu zbog loših vremenskih uvjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službena potraga za Salom i pilotom prekinuta je tri dana nakon nestanka zrakoplova, a obitelj Emiliana Sale je zahvaljujući donacijama uspjela pokrenuti privatnu potragu.

Nakon ovih vijesti francuska liga, u kojoj je Sala igrao za Nantes do potpisivanja ugovora s Cardiffom, objavila je u petak da će sve utakmice prve i druge lige početi s minutom šutnje za Salu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.