Nantes odaje počast nesretnom Emilianu Sali i povlači dres s brojem 9: ‘Zauvijek će biti dio legendi koje su ispisivale povijest ovog kluba’

Foto: Snimka zaslona

Francuski prvoligaš Nantes odlučio je odati počast argentinskom nogometašu Emilianu Sali koji je poginuo u zrakoplovnoj nesreći povlačenjem dresa s brojem 9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sala je bio u zrakoplovu tipa Piper Malibu koja se srušio iznad kanala La Manche 21. siječnja dok se vozio prema Cardiffu gdje je trebao nastaviti karijeru. S njim je u zrakoplovu bio još samo pilot David Ibbotson. Jučer je iz olupine na dnu La Manchea izvučeno tijelo koje je identificirano kao Salino.

“Nemam riječi. To je velika tragedija, shrvan sam. Emiliano je ostavio traga. I baš zato ja, kao i većina navijača, želim mu odati počast povlačenjem dresa s brojem 9”, izjavio je predsjednik Nantesa Waldemar Kita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Emiliano će zauvijek biti dio legendi koji su ispisivali veliku povijest Nantesa”, dodao je klub.

Počast su poginulom nogometašu odali i drugi klubovi i nogometaši diljem svijeta opraštajući se od njega

“Zauvijek će biti u našim mislima. S velikom tugom smo primili posljednju vest. Sućut obitelji”, navodi se u priopćenju Cardiffa koji je trebao postati novi klub argentinskog nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na društvenim mrežama oglasili su se i Real Madrid, Manchester United, Boca Juniors, Benfica, Inter, Lazio, Porto, Valencia, Barcelona, Ajax, Milan, Chelsea, Liverpool te nogometaši Kilian Mbape, Sergio Aguero, Corentin Tolisso, Mesut Oezil, Michy Batshuayi, Iker Casillas, Wayne Rooney.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.