(VIDEO) Veliki Cristiano Ronaldo nakon blistave igre na početku Svjetskog prvenstva: ‘Polako idemo, korak po korak, ali mi nismo favoriti u Rusiji’

Foto: fah

Nogometaši Portugala i Španjolske odigrali su fantastičnu utakmicu, prepunu preokreta, na kraju je završilo 3:3. Šest golova u jednoj ovakvoj utakmici, prepunoj prekrasnih poteza, dovoljno govori o kvaliteti samog nogometa svih devedeset minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednjačio je fenomenalni i uoči početka SP-a od mnogih već prežaljeni Cristiano Ronaldo. Sjajni Portugalac zabio je sva tri gola Španjolcima, posljednji i izjednačujući pao je fenomenalno izvedenog slobodnog udaraca. Ronaldo je, naravno, s tri gola već zasjeo na prvo mjesto liste strijelaca na ovom SP-u. Kako Portugal u skupini još igra protiv Irana, odnosno, Maroka, malo tko ne vjeruje da će Portugalac nastaviti sa golovima.

Nakon furiozne predstave, pravog one man showa, Ronaldo je ipak priznao jednu činjenicu koja se tijekom utakmice i vidjela. Bez Ronalda Portugal je jedna jedva prosječna momčad, Španjolska je bila bolja, igrala povezanije, stvarala prigode, koje nije iskoristila, no, Ronaldo je kao i puno puta do tada bio prevaga.  Pitanje je hoće li to moći biti nakon što dođe na red nokaut faza i kada protivnik postavi tvrđu, čvršću obranu, ima li Portugal igrača koji bi barem donekle u tom slučaju zamijenio veliku zvijezdu Reala?

“Lijepo je zabiti hat-trick, ali puno važnije je što je što je momčad igrala dobro. Protivnik nam je bio jedan od favorita Svjetskog prvenstva, dvaput smo vodili i na kraju možemo biti zadovoljni bodom. Polako idemo kroz ovu skupinu i samo da ju prođemo pa ćemo vidjeti dalje. Portugal nije nikakav favorit na ovom natjecanju, no dobro igramo i sigurno ćemo biti još bolji”, kazao je nakon sjajne utakmice Ronaldo koji je tako sa 33 godine postao najstariji strijelac hat-tricka u povijesti svjetskih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Portugala Fernando Santos također je hvalio svog genijalca:

“Njegova mentalna snaga je nevjerojatna. On je strašan tehničar, ali njegov um je fascinantan i on ga čini jednim od najboljih u povijesti. Gubili smo 3:2 i on je bio taj koji je podizao momčad i tjerao je naprijed. Uvijek igra u dobrim momčadima, uvijek na završnicama turnira i zato gleda utakmice iz drukčije perspektive u odnosu na suigrače. Zato je velik…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Portugal sljedeću utakmicu igra 20. lipnja protiv Maroka, pet dana kasnije igraju protiv Irana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.