(VIDEO) Vijore se i zastave HOS-a: U Livnu rijetko viđen spektakl, gori Herceg – Bosna, na tisuće Hrvata čekaju izbornika Vatrenih Zlatka Dalića

Foto: Livno-online

Pred četrdeset do pedeset tisuća Hrvata iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, iz Hrvatske, ali i drugih država ovog dijela Europe, okupilo se na velikoj fešti u Livnu u čast izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića. Očekuje se da će fešta, kakvu Herceg – Bosna ne pamti, trajati do dugo u srpanjsku noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, rođen u Livnu Dalić se večeras vraća u Herceg-Bosnu nakon spektakularnog rezultata s Vatrenima na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Hrvatska je pod Dalićevim vodstvom osvojila drugo mjesto. Najveći je to uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: livno-online
Foto: livno-online
Foto: livno-online

Rijetko viđen spektakl u Livnu, nastupit će i najveća imena hrvatske glazbe od Marka Perkovića Thompsona, Dražena Zečića, do Mate Bulića. Prema novim informacijama u Livno dolaze i Ivan Perišić te Ante Rebić,  sjajna krila hrvatske reprezentacije, koja su na SP-u do ludila dovodili obrane protivničkih reprezentacija.

Iz minute u minutu broj Hrvata koji pristižu u Livno se povećava. Stigao je, dakako, i legendarni trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević. Stigli su i hrvatski branitelji Miro Bulj, saborski zastupnik MOST-a te general Ljubo Ćesić Rojs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od dočeka Vatrenih u nekim gradovima u Hrvatskoj u Livnu se ipak nesmetano vijori i zastava HOS-a.  A i, kako smo rekli, Thompson će pjevati i neće biti nikoga da mu isključi mikrofon. Očito kako spektakl u Livnu nije režirao političkoj ”eliti” blizak redatelj Krešimir Dolenčić.  Možda je baš zbog toga već sada moguće reći kako je spektakl rijetko viđen – uspio.

Dolazak i obraćanje hrvatskog izbornika Zlatka Dalića očekuju se oko 21 sat. Vrijeme do početka programa iskoristio je poznati hrvatski redatelj, TV snimatelj i fotograf Šime Strikoman, koji je napravio milenijsku fotografiju posvećenu Zlatku Daliću i prekrasnim livanjskim divljim konjima.

Motiv fotografije je Zlatko Dalić na konju s loptom u jednoj i srebrenim peharom osvojenim u Moskvi na Svjetskom prvenstvu u drugoj ruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.