Više od 3000 učenika obilježilo Dan školskog sporta, Janica Kostelić poručila: ‘Prekrasno, ovakvi prizori uvijek me vrate u djetinjstvo’

Foto: fah

Brojni hrvatski školarci danas su odlučili stati na kraj alarmantnim podacima i statistikama o zdravlju naše nacije, a svoju ljubav prema sportu i vježbanju pokazali su kroz brojne aktivnosti i vještine na prvom Danu školskog sporta u Areni Zagreb gdje se u četvrtak okupilo više od tri tisuće učenika osnovnih i srednjih škola iz 21 županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarka, rukomet, tenis, nogomet, ples, gimnastika, hokej te razne borilačke vještine samo su mali dio sportskih aktivnosti koje su dio programa Hrvatskog školskog sportskog saveza, pokretača i organizatora ovog hvalevrijednog projekta.

“Pokrenuli smo ovaj projekt kako bismo cijeloj Hrvatskoj poslali najvažniju poruku – zdrav način života važan je za zdravlje naše djece i učenika, a u konačnici čini i cijelu našu naciju zdravom. Ovo je prvi put da smo organizirali Dan školskog sporta, a prije svega, moramo se zahvaliti našoj Janici Kostelić, koja je prepoznala vrijednost i snagu ovog projekta. Pokrenuvši Vježbaonicu i Univerzalnu sportsku školu ove smo jeseni uključili 24 tisuće učenika koji će redovito, tijekom cijele školske godine, vježbati i baviti se sportom. Važno je naglasiti da su ovi programi potpuno besplatni, a sve se odvija pod stručnim nadzorom kineziologa. Cilj ovih programa nije da od naših učenika stvaramo vrhunske sportaše i olimpijce, već stvaranje zdravih navika kako bi svi skupa, u budućnosti, postali zdrava i sretna nacija“, izjavio je Nikola Perković, predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Ovaj projekt nastao je u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza te u suorganizaciji Središnjeg državnog ureda za šport, a održava se u sklopu Europskog tjedna sporta te Europskog školskog sportskog dana pod sloganom #volimskolskisport. Riječ je o sportskom događaju kojim se žele promovirati aktivnosti Hrvatskog školskog sportskog saveza i to posebno osmišljenim programima koji potiču bavljenje tjelesnom aktivnošću kao alata za zdraviji razvoj djece i mladih. Program Univerzalna sportska škola, održava se već 11 sezonu i okuplja oko 16.500 učenika u 550 razrednih odjeljenja, a program Vježbaonica se već drugu godinu provodi u 250 razrednih odjeljenja s oko 7.500 učenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 3000 učenika osnovnih i srednjih škola pozdravila je i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport.Janica Kostelić, koja je obišla više od 35 raznih sportskih stanica na kojima su prezentirani brojni sportovi i vještine.

“Prekrasno je vidjeti svu ovu djecu kako se bave raznim sportovima, kako su aktivni i uživaju. Ovakvi prizori uvijek me vrate u djetinjstvo. Mislim da je izuzetno važno već od najranije dobi osvijestiti djecu koliko je bilo kakvo kretanje važno za njihovo zdravlje i približiti im sport kroz igru. U današnje vrijeme kad su svi zaokupljeni tehnologijom moramo im ponuditi alternativu, ukazati im na sve dobrobiti sporta i zato su ovi projekti izuzetno važni“,kazala je Janica Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.