Sve više tenisača smatra da je srbijanski tenisač Novak Đoković jednim dijelom glumac

Foto: fah

Australski tenisač Nick Kyrgios nakon pobjede protiv Slovaka Andreja Martina u Davis Cupu (6-3, 6-2, 6-4) oštro je kritizirao, i po mnogima opravdano, srpskog tenisača Novaka Đokovića. S obzirom da Kyrgios nema dlake na jeziku, po čemu je poznat, malo je koga iznenadila njegova kritika. Naime, sve više se što bivših što sadašnjih svjetskih tenisača smatra da je Đoković jednim dijelom dobar, ali i nekorektni, glumac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kyrgios je srpskog tenisača kritizirao zato što je ovaj zatražio liječnički predah nakon navodnih problema na stopalu u finalu US Opena, koje je Đoković zasluženo izgubio od Stana Wawrinke. Mnogi smatraju da je Đoković zapravo glumio te da je tako želio omesti protivnika kako bi mu uništio koncentraciju. Švicarac je upravo u tom trenutku bio u nezadrživom naletu i eventualna gluma Novaka Đokovića pokazala se kontraproduktivnom po njega samog.

Podsjetimo, Kyrgios je svojedobno i sam imao zdravstvenih problema u  meču protiv Martina, vidljivo je krvario iz nosa, međutim ni blizu se nije ponio kao trenutno prvoplasirani tenisač svjetske ATP ljestvice. Naprotiv, igrao je do predaha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja nisam želio imitirati Novaka s US Opena. Žaliti se u stilu: ‘Curi mi krv iz nosa i ne mogu igrati’-. Želim igrati i ne želim predah. Naravno da je bilo teško, ali takve pauze prekidaju momentum, a i drugi igrač ne zna što se događa”, rekao je 21-godišnji Kyrgios, koji zbog  zdravstvenih problema nije tražio liječnički predah na koji je imao pravo, zbog čega ga neki kritiziraju, većina hvali. Kyrgios je pomoć ukazana u pauzama između gemova, kada ničim nije mogao poremetiti mir i koncentraciju suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.