Vlasnik kafića kod Knina, u kojem se dogodio napad, prošle godine bio je uhićen u Beogradu zbog napada na policiju?

Foto: Društvene mreže

Društvenim mrežama kruži fotografija na kojoj je Boris Petko, vlasnik kafića u Uzdolju kraj Knina, u kojem su napadnuti gosti koji su navodno gledali utakmicu Crvene zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Milorade jel to tvoj Petko”, napisao je saborski zastupnik Stevo Culej uz fotografiju.

Na fotografiji je netko napisao kako se Petko “lani uoči derbija Zvezda-Partizan zabio autom u žandarmeriju”. Također se navodi da su ga srpski mediji tada proglasili Hrvatom iz Šibenika i skrili njegov identitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jedan Hrvat iz Šibenika, očito u alkoholiziranom stanju, uletio je danas popodne prije derbija među ljude i policiju.

Muškarac nepoznatog identiteta ali s registracijom iz Šibenika oglušio se o upozorenje policije da stane ispred kordona te je, brzinom od oko 30 kilometara na čas probio kordon i krenuo na prolaznike.

Policija ga je odmah zaustavila i izvela napolje. Ispostavilo se da je Hrvat u vidno alkoholiziranom stanju što se moglo vidjeti i po tome što je u autu, kod mjenjača imao limenke piva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvat je policiji priznao da je popio samo jedno pivo ali prilikom alko-testa ustanovljeno je da u krvi ima 1,75 promila alkohola.

Suvozač je priznao da su popili, kako je rekao, “najmanje šest do sedam piva”.Vozača džipa je policija pretresla, ali nije pronašla ništa”, pisali su srbijanski mediji.

Petko je medijima nakon napada ispričao: “Oko 22 sata u kafić su upali upale maskirane osobe, u rukama su imali šipke i palice. Viknuli su ‘Majku vam j…m, Zvezdu gledate!’. Tada je nastao kaos.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja sam se pokušao obraniti od tih šipki kojima su me udarali. Bilo je strašno. Nije to dugo trajalo, ali mislim da je bilo organizirano. Obavili su svoje, na brzinu izišli van. Tamo ih je čekao neki auto, pa su pobjegli. To je očito planirani napad. Jedan od njih je pola sata prije napada bio u izvidnici. Popio je piće i otišao. A onda se vratio s ekipom”, kazao je Petko.

No, navodno postoji i druga strana medalje, prema pisanju jednog dijela hrvatskih medija u kafiću Borisa Petka navečer se puštaju četničke pjesme, a vadi se slika ratnog zločinca, Draže Mihailovića, o čemu u hrvatskim medijima nema ni slova. Dakako, ako je i istina da se puštaju fašističke pjesme u kafiću Borisa Petka, dakle, ako je vlasnik kafića sklon fašističkim ratnim zločincima, to nije i ne može biti opravdanje za nasilje. Ako se oplakuje propala fašistička paradržavica takozvana Krajina, to također nije i ne smije biti opravdanje za nasilje, samo razlog za pitanje, zašto policija nije reagirala ako je doista istina da se u kafiću Borisa Petka veličaju četnički zločinci? Da su institucije ove države reagirale pravodobno možda do huliganskog divljanja ne bi ni došlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.