Vlhova s osmog mjesta do olimpijskog zlata, hrvatske skijašice Popović 23. i Ljutič 25.

Foto: fah

Slovakinja Petra Vlhova osvojila je naslov olimpijske pobjednice u slalomu na stazi “Ledena rijeka” u Yanqingu, a do njega je stigla s osmog mjesta u prvoj vožnji, ostvarivši najbolji rezultat u drugoj, a slavila je ispred aktualne svjetske prvakinje Austrijanke Katharine Liensberger i Švicarke Wendy Holdener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije od tri hrvatske predstavnice su završile natjecanje među najboljih 30. Leona Popović je nakon 30. mjesta u prvoj vožnji, s 12. rezultatom druge vožnje doskijala do 23. mjesta na olimpijskom slalomu, a za pobjednicom je zaostala za 3.44 sekunde. Zrinka Ljutić je u prvoj vožnji imala 26. vrijeme, a na kraju je osvojila 25. mjesto sa zaostatkom od 3.93 sekunde za novom olimpijskom pobjednicom. Andrea Komšić je odustala u prvoj vožnji.

Najveće razočaranje slalomske utrke na “Ledenoj rijeci” doživjela je jedna od najvećih favoritkinja za zlato, Amerikanka Mikaela Shiffrin, koja je već na trećim vratima u prvoj vožnji napravila pogrešku i morala odustati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.