Vodi Shiffrin, bez Hrvatica u drugoj vožnji

Nakon prve vožnje slaloma Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu, gdje se okupilo oko 7.000 gledatelja, u vodstvu je olimpijska prvakinja Amerikanka Mikaela Shiffrin, a na drugom mjestu je Austrijanka Kathrin Zettel (+0.80). Hrvatska je imala četiri predstavnice, ali niti jedna nije izborila drugu vožnju, koja je na rasporedu je u 12,45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iako se čini da je prednost velika, to u stvari nije puno na tako teškoj stazi. Volim skijati u Zagrebu, staza je odlično pripremljena, a publika je sjajna, ova utrka je klasik. Nadam se pobjedi, ali svi idu na pobjedu, pa je glavno da pružim sve što mogu. U drugoj vožnji imat ću istu taktiku, a budući da je postavlja moj trener nadam se da će mi odgovarati”, izjavila je Shiffrin.

Drugoplasirana, Austrijanka Kathrin Zettel je izjavila (+0.80): “Dobro sam odvozila, iako nisam imala takav osjećaj. Nije bilo lako, ali zadovoljna sam drugim mjestom. Staza je dobra, atmosfera je sjajna i doista volim ovu utrku. Nadam se da ću zadržati drugo mjesto”.

Čehinja Šarka Strachova je treća (+1.03) : “Obavila sam dobar posao u prvoj vožnji. Staza je odlična i ovo je utrka gdje svi volimo doći zbog publike i sjajne atmosfere”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeća skijašica u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Slovenka Tina Maze je na petom mjestu (+1.75).

Hrvatska je imala četiri skijašice, a jedino je 18-godišnja Saša Tršinski, koja je imala startni broj 65, uspjela završiti prvu utrku, zauzevši 41. mjesto (+7.04), što nije bilo dovoljno za plasman u drugu vožnju u koju ide 30 najboljih.

Leona Popović sa startnim brojem 51, Iva Mišak koja je startala 59. i Matilda Šola koja je bila 67. na startu, nisu uspjele završiti prvu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Jelušić: Ledena staza je sve iznenadila

Nekadašnja osvajačica drugog mjesta na Snježnoj kraljici, hrvatska bivša reprezentativka Ana Jelušić prva se s kamerom na kacigi spustila niz Crveni spust i osjetila koliko je ledena i tvrda ovogodišnja sljemenska staza. “Za mene je staza bila odlična, jako je ledena i kompaktna”, rekla je Jelušić.

“Mislim da je sve iznenadilo koliko je ledeno i sklisko. Čak i u moje doba nisu često pripremali staze da bude ovako. Na ovakvim smo stazama imali priliku skijati isključivo kad smo bili u kombinaciji sa skijašima. Mislim da je tu nastao mali problem. Nije toliko do staze, koliko je do prilagodbe na uvjete. Svi su mislili toplo je, nema toliko snijega, bit će mekano, pa su se jutros iznenadili. Neke su cure imale problema isključivo zato što su im skije bježale pod nogama”, zaključila je Jelušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.