Vruća završnica: Real s bijelim figurama!

Foto: fah

Nakon što je Barcelona uvjerljivom igrom svladala Villarreal bitka za naslov prvaka Španjolske nastavila se s istim razmakom, ista je meta, isto je odstojanje, trenutno su veliki klubovi poravnati na ljestvici, međutim, Real ima utakmicu manje. U slučaju da ‘kraljevi” pobjede sve do kraja osvojit će naslov, Barca bi tada bila nemoćna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, Real igra s bijelim figurama, šahovski rečeno, svjesni su toga u Madridu, no, isto tako im je jasno koliko ih teško gostovanje čeka u Sevilli. Čak i ako Real jednu utakmicu do kraja remizirao, sve ostalo dobio, Barceloni ni sve pobjede ne bi pomogle.  Ako ćemo realno, madridski klub u velikoj je i psihološkoj prednosti bez obzira na poraz u direktnom sudaru na Santiago Bernabeu. Naime, Realu, kad bi i ostali bez domaće krune, preostaje glavni zgoditak, vrlo su blizu finala Lige prvaka, u finalu su favoriti, bez obzira na sjajna europska izdanja sve moćnijeg Juventusa. Barceloni, kad bi sve propalo, preostaje ”tek” Kup kralja i skromni Alaves u finalu. Za jedan klub kao što je to Barcelona, za klub koji na igrače troši zastrašujuće sume novaca, Kup je manje od utješne nagrade.

Koliko je jaka želja Reala za obranom prošlogodišnjeg trijumfa u Ligi prvaka najbolje pokazuje utakmica protiv Granade. Naime, Real je s rezervnom momčadi, u kojoj je bio i vrlo dobri Mateo Kovačić, ”razbio” Grandu 4:0, dok je trener Zidane odmarao glavne zvijezde, Ronalda, Modrića, Kroosa te Marcela, kako bi bili spremni za susret polufinala Lige prvaka u srijedu. Podsjetimo, “kraljevski klub” u prvoj polufinalnoj utakmici demolirao je Atletico te pobjedom od 3:0 praktički i prije uzvrata osigurao finale najjače klupske nogometne lige na svijetu. Tome unatoč, legendarni Francuz na klupi europskog prvaka očito ništa ne želi prepustiti slučaju. “Moramo se   opustiti i razmišljati o srijedi, a to će biti veći test za nas nego što je bio večeras. Moramo odigrati savršenu utakmicu”, rekao je Zinedine Zidane, iz čijih se riječi da naslutiti koliko im je Liga prvaka važna, što je u više navrata apostrofirao i Cristiano Ronaldo, s jasnim ciljem, osvojiti do kraja karijere jednu Ligu prvaka više od glavne opsesije – Lionela Messija.

“Do kraja sezone imamo još tri finala i još jedno u srijedu u Ligi prvaka”, poručio je Zidane, pozivajući na oprez te koncentraciju kako ništa ne bi krenulo u neželjenom smjeru. Najveći izazov za Real do kraja sezone, mnogi će se s time složiti, gostovanje je, kako smo rekli, u Sevilli, gdje bi se moglo odlučiti prvenstvo, kao i finale Lige prvaka protiv Juventusa. Klub Marija Mandžukića i Marka Pjace bit će sasvim sigurno daleko teži zalogaj od nespremnog Atletico Madrida, koji ionako ima europski kompleks puno trofejnijeg gradskog rivala. Atletico, naime, nema sreće kad su u pitanju europski dvoboji protiv najvećeg rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno je sigurno, Casemiro je rekao pravu istinu – sve do kraja ovisi o Realu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.