Wimbledon: Petra Martić u 3. kolu nakon pobjede protiv mlade Ruskinje Anastazije Potapove

epa07625849 Petra Martic of Croatia reacts as she plays Marketa Vondrousova of the Czech Republic during their women’s quarter final match during the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 04 June 2019. EPA/JULIEN DE ROSA

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 3. kolo Wimbledona zahvaljujući 3-6, 6-3, 6-4 pobjedi protiv mlade Ruskinje Anastazije Potapove u 2. kolu nakon dva sata i 13 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić je u prvom setu napravila previše pogrešaka u ključnim trenucima što je solidnom igrom 18-godišnja Ruskinja iskoristila. Već u prvom gemu susreta Martić nije iskoristila dvije vezane “break-lopte” da bi kod zaostatka 1-2 izgubila gem na svoj početni udarac dvostrukom servis pogreškom. Promašenim bekhendom na “break-loptu” u sljedećoj igri Martić je ispustila priliku za povratak u rezultatsku ravnotežu, a još jednom pogreškom na bekhendu na “break-loptu” Potapove pala je u zaostatak od 1-5. Iako je vratila jedan “break” zaostatka i kod rezultata 2-5 spasila čak pet set-lopti Ruskinje (0-40 i dvije prednosti), Martić nije uspjela nadoknaditi veliki zaostatak.

Kada je u prvom gemu drugog seta 28-godišnja Dućanka izgubila servis situacija nije bila obrećavajuća, ali je uspjela odmah u sljedećoj igri vratiti zaostatak. Ključnim se za drugu dionicu igre pokazao šest gem kada je Martić još jednom oduzela servis Potapovoj i tako povela sa 4-2. Kod 5-3 Martić je prilikom servisa za set uspjela spasiti dvije “break-lopte” i to obje odličnim servisima da bi potom asom stigla i do set-lopte koju je realizirala nakon duže izmjene s osnovne linije.

Jedini “break” u trećem setu Martić je ostvarila odmah u prvoj igri, a u opasnosti od ispuštanja te prednosti bila je samo odmah u sljedećem gemu kada je spasila čak tri “break-lopte” suparnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić će u 3. kolu igrati protiv pobjednice susreta između Amerikanke Danielle Collins i Latvijke Anastasije Sevastove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.