WTA Birmingham: Hrvatska tenisačica Petra Martić izborila četvrtfinale

martić
epa07619778 Petra Martic of Croatia reacts as she plays Kaia Kanepi of Estonia during their women’s round of 16 match during the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 02 June 2019. EPA/SRDJAN SUKI

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Birminghamu nakon što je u susretu 2. kola pobijedila Ruskinju Margaritu Gasparjan sa 6-3, 7-6 (4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić je pobjedu protiv 24-godišnje Ruskinje izborila nakon sat i 40 minuta igre.

U prvom setu presudio je Petrin ‘break’ za vodstvo 3-1. Međutim, nakon što je oduzela servis suparnici, Martić je zatražila medicinski ‘time out’ zbog problema s lijevim zglobom. Srećom, nakon što joj je zglob bandažiran uspješno je nastavila meč.

U drugom setu gledali smo daleko neizvjesniji meč. Petra je već u prvom gemu načinila break, međutim Ruskinja je odmah izjednačila na 1-1. Kod 3-2, Gasparjan je još jednom oduzela servis hrvatskoj tenisačici za vodstvo 4-2. Martić se nije predavala i izjednačila je na 4-4, nakon čega je set otišao u trinaestu igru. Martić je u ‘tie-breaku’ imala dva ‘mini breaka’, no Ruskinja je oba vratila. Ipak, pri vodstvu 4-3, Martić je oduzela servis suparnici za prednost 5-3 i nakon toga je obranila prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njihov drugi dvoboj i druga pobjeda 28-godišnje Dućanke. Prvi put su igrale u polufinalu ovogodišnjeg turnira u Istanbulu kada je 24-godišnja Ruskinja predala meč nakon što je naša tenisačica osvojila prvi set sa 6-1.

Zanimljivo, Petra, koja se nalazi na 25. mjestu WTA ljestvice, i u prvom kolu je igrala protiv jedne Ruskinje. Jekaterinu Aleksandrovu je pobijedila 6-3, 7-5, a sada je u četvrtfinalu očekuje Latvijka Jelena Ostapenko koja je bila bolja od Britanke Johanne Konta sa 6-3, 6-4.

Martić i Ostapenko do sada nisu igrale međusobno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.