WTA Birmingham: U ludom meču Petra Martić spasila pet meč-lopti za polufinale

epa07625849 Petra Martic of Croatia reacts as she plays Marketa Vondrousova of the Czech Republic during their women’s quarter final match during the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 04 June 2019. EPA/JULIEN DE ROSA

Hrvatska tenisačica Petra Martić izvukla je zaostatak od 6-7 (4), 0-4, spasila pet meč-lopti u desetom gemu drugog seta dvoboja protiv Latvijke Jelene Ostapenko u Birminghamu te nakon dva sata i 25 minuta borbe slavila sa 6-7 (4), 7-5, 6-1 i prvi put u karijeri izborila mjesto u polufinalu nekog WTA turnira na travnatoj podlozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić je u prvom i drugom setu dopustila Ostapenko da se odvoji i povede sa 4-0. U prvom setu je 28-godišnja Dućanka nanizala pet gemova za vodstvo 5-4, ali je Latvijka ipak uspjela zaustaviti taj niz i osvojiti prvi set u ‘tie-breaku’.

U drugom setu se činilo da je Martić na izlaznim vratima, kad je Ostapenko povela sa 5-2, a pogotovo kad je kod 5-4 bila suočena s 0-40 i još dvije prednosti, ukupno pet meč-lopti. No, Latvijka u tim trenucima nije uspjela pronaći još jedan udarac kojim bi ‘nokautirala’ hrvatsku tenisačicu. Nizom od pet gemova u drugom setu Martić je izborila odlučujući set.

Ostapenko je osvojila prvi gem i to je bilo posljednje dobro što joj se dogodilo u ovom dvoboju. Martić je novim nizom od šest gemova ostvarila senzacionalan preokret, drugi put pobijedila Ostapenko u isto toliko mečeva s Latvijkom i po prvi put u karijeri izborila mjesto u polufinalu turnira na travnatoj podlozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostapenko je u ovom dvoboju napravila čak 20 dvostrukih pogrešaka, čime je uvelika pomogla Petri Martić u njezinom pothvatu.

Martić će u polufinalu igrati protiv pobjednice dvoboja između dvije Julije, Kazahstanke Putinceve (WTA – 43.) i Njemice Goerges (WTA – 19.).

WTA Birmingham – četvrtfinale
PETRA MARTIĆ (HRV) – Jelena Ostapenko (Lat) 6-7 (4), 7-5, 6-1
Barbora Strycova (Češ) – Krystina Pliškova (Češ) 6-2, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.