WTA Bol: Slovenski obračun Zidanšek – Juvan za finale

Foto: fah

Slovenska tenisačica igrat će u finalu četvrtog izdanja Croatia Bol Opena, WTA turnira iz serije 125k, a to će biti bolja iz dvoboja prošlogodišnje bolske pobjednice 21-godišnje Tamare Zidanšek (WTA – 60.) i 18-godišnje Kaje Juvan (WTA – 131.), dok će u drugom polufinalu igrati Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova (WTA – 90.) i Španjolka Sara Sorribes Tormo (WTA – 75.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Zidanšek sa 7-6 (5), 6-4 svladala bivšu polufinalisticu Roland Garrosa Švicarku Timeu Bacsinszky, dojučerašnja juniorka Kaja Juvan pobijedila je Srpkinju Aleksandru Krunić sa 7-5, 6-3 i spriječila da se četiri najbolje rangirane tenisačice u Bolu plasiraju u polufinale u kojem će 18-godišnja Slovenka biti jedina igračica bez statusa nositeljice.

Slovakinja Schmiedlova je sa 6-3, 6-4 bila bolja od Švicarke Jill Teichmann, a Španjolka Sorribes Tormo je sa 6-1, 6-0 nadigrala Njemicu Lauru Siegemund.

Polufinalni dvoboji na rasporedu su u subotu. Od 14 sati na teren će Zidanšek i Juvan, a nakon njih će se za mjesto u finalu boriti Schmiedlova i Sorribes Tormo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalni dvoboj na središnjem terenu bolskog teniskog centra Bluesun bit će odigran u nedjelju, s početkom u 20 sati.

WTA Bol – četvrtfinale

Tamara Zidanšek (Slo/1) – Timea Bacsinszky (Švi/7) 7-6 (5), 6-4
Kaja Juvan (Slo) – Aleksandra Krunić (Srb/3) 7-5, 6-3
Anna Karolina Schmiedlova (Slk/4) – Jill Teichmann (Švi/6) 6-3, 6-4
Sara Sorribes Tormo (Špa/2) – Laura Siegemund (Njem/8) 6-1, 6-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.